TUGAY CAN / İZ GAZETE - Çiğli Belediyesi’nin  2020 yılı projelerinin tanıtıldığı lansman Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. ‘Çiğli Ayağa Kalkıyor’ başlığı ile gerçekleşen proje tanıtım toplantısında Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü konuşma yaptı.

Proje tanıtım toplantısında ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan,  Kamil Okyay Sındır, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Çiğli Belediye Meclis üyeleri ve muhtarlar katılım gösterdi.

KOÇER DE HAZIR BULUNDU

Proje tanıtım toplantısında ayrıca geçtiğimiz günlerde evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan Çiğli Belediye Başkanı Ali Rıza Koçer de bulundu.Proje tanımı öncesinde Çiğli ile ilgili kısa bir film gösterildi.‘Çiğli Ayağa Kalkıyor’ şiarıyla gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısında Çiğli Belediyesi’nin 2020 yılı için projeleri anlatıldı.Çiğli Belediyesi olarak 2020 yılında 86 tane projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli göç ile kurulmuş bir ilçe. Şu an İzmir’in içinde en hızlı büyüyen bir ilçe. Dolayısıyla değişik talepler var. Bu dinamikten kaynaklı da büyük bir enerji var. Bizim en büyük hedefimiz bu enerjiyi açığa çıkarmak Burada oluşturulan projeler halkın talepleri ile oluşturulmuş durumda. Çiğli’yi en iyi tanımlayan şey enerji. Bu enerji bu binada var” diye konuştu.

‘BU YIL HİZMET YILI’

Değişimi yönetmek ve geleceği planlamak ilkeleri ile hareket edeceklerini ifade eden Gümrükçü, “Çiğli, Atatürk’e aşık insanların şehri. Biz de çalışmalarımızı yaparken, önce Bu yıl hizmet yılı, projeler yılı. Çiğli’deki enerjiyi çıkarırısak, Çiğli’den Fazıl Saylar, İdil Biretler, Aziz Sancarlar çıkacaktır diye düşünüyorum” dedi.

‘BORNOVA’DAN İLHAM ALDIK’

Çiğli Belediyesi olarak bir Kız Öğrenci Yurdu açacaklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli artık bir üniversite şehri. Kız çocuklarının okuması bizim için çok önemli. Dolayısıyla Çiğli Belediyesi olarak 2020 yılı içerisinde bir de Kız Öğrenci Yurdu kurma kararı aldık.  Gençlik Merkezi bulunacak. Gençlik Merkezi için Bornova’da Kamil Hocamızdan ilham aldık” şeklinde  konuştu.

’15 MAHKEME KARŞIYAKA’DAN ÇİĞLİ’YE...’

Çiğli’nin şehir planlama açısından sıkıntılı durumda olduğunun altını çizen Gümrükçü, Harmandalı’ya 2020 yılı içerisinde sosyal bir tesis kazandıracakları söyledi.   Gümrükçü , “Bu yıl kentin altyapı sorunlarının yüzde 82’sini sona erdireceğiz. 2019 yılında yeniden yapılanma sürecine girdik. 2020 yılında Güzeltepe’nin kentsel dönüşüm süreci bitiyor. 6 yıldır imara kapalı olan Harmandalı’nın imar problemlerini çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Gümrükçü ayrıca önümüzdeki dört yıl içerisinde Çiğli’ye bir Adliye binası kazandıracaklarını belirtti. Gümrükçü, 2020 yılı içerisinde ayrıca  Karşıyaka Adliyesi’nde 15 mahkeme Çiğli’ye taşınıyor. Çiğli adalet kenti olacak” şeklinde konuştu.

‘SEÇİMDEN SEÇİME HALKIN ARASINDA OLAN BİR YÖNETİM OLMAYACAĞIZ’

Utku Gümrükçü, sözlerini  şöyle sürdürdü: “Bilgi İşlem bölümü bulunmayan bir Belediye teslim almıştık. Bilgi İşlem noktasında 2020 yılında birçok belediyenin önüne geçeceğimizi düşünüyorum” diyen Utku Gümrükçü, “Halk Masası uygulaması 2020 yılında hayata geçecek. Bürokrasiyi azaltan bir sistem kurmak istiyoruz. Bunu ÇİM(Çiğli İletişim Merkezi) ile buluşturacağız. Belediye Başkanı işin sahibi olursa sorunlar daha hızlı çözülür. Bu proje ile Çiğli halkının problemlerinin çözümü noktasında daha hızlı hareket edeceğiz. Makamımızı sokağa çıkardık. Bunu 2020 ile 2021’de de, 2022’de de bu çalışmalarımız devam edecek. Seçimden seçime halkın arasında olan bir belediye yönetimi olmayacağız”

Çiğli Belediyesi olarak 2019 yılında eğitime yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini 2020 yılında da bunu artıracaklarını ifade eden Gümrükçü, “Eğitim yerel yönetimin işi değildir demeyeceğiz. Okullardaki ihtiyaçlar için çalışacağız. Örneğin Atatürk büstü olmayan okul olmayacak. Okullarda kırık dökük tuvalet kalmayacak. Hijyenik bir ortamda çocuklarımızın eğitim almasını sağlayacağız”

 ‘20 MİLYON BORÇ ÖDEDİK’

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bugüne kadar attığım adımları sağlam attım. Bu adımları ekibim ile attım. Bugün ekibim ve dostlarım bugün bu salonda. Bana parayı nereden bulacaksınız diyorlar. 25 milyon piyasa borcu ile devraldık. Bunun 20 milyonunu ödedik. Sadece bir kalemden yılda yaptığımız tasarruf 7 milyon lira. Bunlar Çiğli’nin sokaklarına yatırım olarak dönecektir. Ayrıca Avrupa Birliği fonlarından da yararlanacak. Ancak başımız dara düşerse arkamızda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer var”

 

Editör: Haber Merkezi