SERAP ATKAN / İZ GAZETE - Çiğli Belediyesi tarafından Ataşehir Mahallesi’nde yapılan parka Tema Vakfı Kurucu üyesi, Hayrettin Karaca ismi verildi. Açılışa katılanlar Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, eski Belediye Başkanı Tevfik Alyanak, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve ilçe yönetimi ile belediye meclis üyeleri, Tema Vakfı ve sivil toplum örgütleri katıldı.
 



2020'de ‘Çiğli Ayağa Kalk’ sloganı altında yapacakları çalışmaların tamamını halk toplantısı ile geçtiğimiz aylarda kamuoyuna aktardıklarını söyleyen Utku Gümrükçü: ‘’Bu başlık altında 12 ayda 12 park açacağımızın sözünü vererek halkın hizmetine sunduk. Ocak ayındaki parkımızın açılışını Şehit Uğur Görkem adına yaptık. Bu ay da Tema vakfının kurucusu, sayın Hayrettin Karaca'nın adıyla yapıyoruz. Bu parka adının verilmesinde Çiğli belediye meclisinde yer alan bütün siyasi partililere ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum.’’ dedi.




TÜRKİYE ÇÖL OLMASIN DİYE...

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 90’ların başında Hayrettin Karaca ile tanışma fırsatı bulduğunu söyleyerek, "Türkiye Çöl Olmasın sloganıyla arkadaşlarıyla birlikte Anadolu’yu dolaşarak, sivil toplum örgütleriyle, gazetecilerle ve televizyon kuruluşlarıyla kuraklık ve iklim değişikliği ile mücadeleyi anlattı. Bugün iklim krizi dediğimiz konuyu 30 yıl önce Türkiye’nin gündemine getirdi. Onun verdiği mücadele ile bir milyonun üzerinde fidan ve ağaç dikildi. Kendi şahsi düşüncesiyle mücadelesini, örgütlü mücadeleye çevirerek Tema adına bir vakıf kurdu. Ve o vakfın çatısı altında binlerce insan bu mücadele için çalışıyor." dedi.

Açılışını yaptıkları parkların hem halka hizmet hem yeşil alan ortamı olduğunu söyleyen Gümrükçü: "Hayrettin Bey Tema vakfını kurduğu dönem televizyonda bir reklam dönüyordu, ozon tabakası deliniyor ısı yükseliyor, dünya için tehlike oluyor bu reklamla büyüdüm ve geldiğimiz nokta, içinde bulunduğumuz ülkeyi, içinde bulunduğumuz ilçeyi tehdit ediyor. Küresel Kriz ile karşı karşıyayız." dedi.

PARK AÇILIŞIMIZ HALKA HİZMET AYNI ZAMANDA YEŞİL ALANLAR İNŞA ETMEK

Ayrıca Dünyada ısı oranının yüksekliğine değinen Gümrükçü: ‘’Dünyanın ısısı gün geçtikçe yükseliyor, buzullardaki çözülmeler başlıyor. Bir rapora göre Çiğli sahilinde, 2050 yılında 50 cm bir su yükselmesi olabilir. Kısa sürede insan hayatında büyük değişiklikle karşı karşıya kalacağız. Bizim park açılışımız halka hizmet, aynı zamanda Hayrettin Bey'in verdiği mücadele içinde olan iklim değişikliği ile yeşil alanlar inşa etmek kentimizi dirençli hale getirmektir.’’dedi.

Konuşmanın ardından Tema Vakfı Utku Gümrükçü'ye rozet takdim etti. Utku Gümrükçü törene katılan vatandaşlara teşekkür ettikten sonra tören sonlandı.