Çiğli Belediyesi önünde toplanan mahalle sakinlerine seslenen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan "Siz istemezseniz rafa kalkar. Şehir Plancıları Odası'na, uzmanına danışın daha iyi bir plan için önerilerinizi hazırlayın" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi'nin hazırladığı Köyiçi Mahallesi'nde 55 hektarı kapsayan imar planları eylül ayından itibaren tartışılmaya başlandı. Plana itiraz eden Köyiçi sakinleri bugün Çiğli Belediyesi'nin önüne kadar ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediye önünde toplanan Köyiçi Mahallesi sakinlerini rahatlatan açıklama yaptı. Arslan, konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüğünü söyledi. Kocaoğlu'nun, 1/1000 ölçekli planı askıya aldıklarını ve Çiğli Belediyesi'ne iadesi için belediye meclisinin karar aldığını söylediğini aktardı. 1/5000 ölçekli planın ise bir kez daha masaya yatırılacağını belirttiğini anlatan Arslan, halkın talepleri doğrultusunda, plancılar ve uzmanlarla birlikte uzlaşma sağlanabilecek bir plan çalışması sürecini başlattıklarını söyledi. Arslan "Rahat olun, hiç kimse siz istemedikten sonra bir şey yapamaz. İtirazlarınız hemen etkisini gösterdi. Siz istemezseniz rafa kalkar. Şehir plancısı bir uzmana neler yapılabileceğini bir sorun, danışın. Şehir Plancıları Odası'na danışın. Bu mahalle olduğu gibi kalsın derseniz kalır" dedi.

Mahalle adına konuşan temsilciler ise her sokaktan iki kişiden oluşacak bir mahalle meclisi kurmak istediklerini açıkladı. Uzmanlarla ve kendi aralarında görüşerek, Şehir Plancıları Odası'ndan görüş alarak Çiğli ve Büyükşehir Belediyesi'ne öneriler götürmek istediklerini söyledi

Editör: Haber Merkezi