Hediye edilen heykellerin ilki Egekent Mahallesi’nde bulunan Turan Çakın İlköğretim Okulu’na yerleştirildi. Okul yönetiminden gelen talep üzerine harekete geçen Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde görevli Heykeltıraş Martıgül Kalkan Atatürk büstü kalıbı çıkarmaya ve büst yapmaya başladı. Bir ay süren çalışmaların ardından bitirdiği büst okul yönetimine teslim edildi. Proje kapsamında eskiyen büst ve kaidelerin yanı sıra büstün bulunduğu alanın çevre düzenlemesi de ilgili belediye personeli tarafından özenle yapıldı.

ÇİĞLİ'Yİ HEYKELLER ANLATACAK

Yaptıkları incelemeler doğrultusunda ilçedeki okul ve muhtarlıkların bazılarında Atatürk büstünün bulunmadığını bazılarında ise büstlerin eskidiğini belirlediklerini ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, bu doğrultuda ilk olarak Egekent Mahallesi’nde bulunan Turan Çakın İlköğretim Okulu’ndan gelen talebi değerlendirdiklerini söyledi. Başkan Gümrükçü, bu ilk çalışmanın kendileri için anlamlı olduğunu diğer okullar ve muhtarlıklar için yeni büstler yaparak yıpranmışları değiştirmeye ve hiç olmayan yerlere de Atatürk büstü koymaya karar verdiklerini söyledi.

HEYKEL ATÖLYESİ KURULUYOR

Belediyede sanat kursları eğitim veren Heykeltıraş Martıgül Kalkan’ın başarılı ilk uygulamasının ardındanbu projeyi uygulamaya koyduklarını belirten Başkan Gümrükçü, “Çiğli’nin çeşitli yerlerine Türkiye ve Çiğli için değerli sanatçılar ile Çiğli’yi anlatacak heykeller yapacağız. Bu bağlamda Kaklıç’da uzun süredir kapalı olan ve kullanılmayan iki katlı binamızı yapacağımız düzenlemeler sonrasında heykel atölyesine çevireceğiz. Burada heykel üretiminin yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi’ne hazırlanan öğrenciler başta olmak üzere talep eden tüm vatandaşlarımıza heykel ve seramik kursları vereceğiz. Yenileceğimiz atölyemizde yapacağımız üretimle, gerek muhtarlık ve okullara gerekse diğer belediyelerden gelecek taleplere çözüm üreteceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi