İZ GAZETE- Buca halkının uzun zamandır beklediği ve çok sık tartışmalara konu olan metro projesi Ankara’dan onayı aldı. Son dönemde sürekli gündeme gelen ve CHP’li vekiller tarafından TBMM’ye de taşınan projeyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçim öncesinde ilk vaatlerinden biri olarak Bucalılara müjdelemişti. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da seçim kampanyasında Buca Metrosunun yapılması ve Buca Kapalı Cezaevi’nin kaldırılması konusunda vaatler vermişti. Soyer ve Kılıç sürdürdükleri ortak mücadele ile Buca Metrosu'na onayı Ankara’dan alarak, vaatlerini yerine getirmek için çalışabilecek. Projenin tamamlanması ile birlikte uzun yıllar ilçenin en büyük problemlerinden biri olan trafik konusu ise belli ölçüde çözülmüş olacak.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Kılıç paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Gözümüz aydın! Bir sonraki istasyon Buca... Projeyi başlatan Aziz Kocaoğlu'na, ilk günden bu yana destek olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na, gündeme taşıyan ve projeyi sahiplenen Tunç Soyer'e, onayı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Buca Metrosu için emek veren vekillerimize, gazetecilerimize ve değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum."

‘BUNU HAK EDİYORDUK’

Öte yandan Tüm İzmir’in 18 aydır onayını beklediği Buca Metrosu için beklenen haberin gelmesi üzerine hizmette adalet vurgusu yapan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olarak bunu hak ediyorduk. Bu imza bir milat olmasını diliyoruz. El ele verdik, talebimizi yüksek sesle Ankara’ya ilettik, hakkımızı aldık. Artık gönül rahatlığıyla bir sonraki istasyon Buca diyoruz” dedi.

‘METRO PROJESİ KİLİTTİ’
Gelecek yıl ilk kazması vurulacak olan metro projesinin kentin en büyük sorunu olan trafik konusuna da şifa olacağını vurgulayan Kılıç, “Biz bu konuda seçim öncesine de dayanan çok titiz bir çalışma yürütüyorduk; ancak kilit noktayı her zaman metro projesi oluşturuyordu. Sorunun çözülmesiyle birlikte Buca’nın trafik sorununa neşter vuracağız. Bu engelin Tarihi kimliği, kent dokusu ve doğası ile daha da öne çıkmaya layık olan Buca, trafik sorunuyla anılmayı hak etmiyor. Metro sadece Buca değil, İzmir trafiğini de rahatlatacak. Metro projesiyle Buca artık gidilmesi zor bir yer olmayacak” dedi.

‘DEMİRYOLU KÜLTÜRÜNÜ EN NAİF YANSITAN KENT’
Buca’nın en nostaljik değerlerinden birinin de demiryolu kültürü olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Buca, demiryolu taşımacılığına en naif biçimde ev sahipliği yapan ilçelerden biridir. Bu kültürün yeni nesil, çağdaş bir anlayışla kentimizde yeniden hayat bulacak olması, bizler için kültürel bir önem de taşıyor. Üçyol’dan başlayarak Çamlıkule’ye kadar Buca’yı 11 istasyonla dolaşacak olan metro, kentimizin kıymetine kıymet katacak bir mücevher kolye olacak.”açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi