Anketle ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’la konuştuğunu belirten Selvi, Torun’un “Belediyelerimize seçim döneminde birçok ithamlarda bulunuldu. ‘HDP’lileri, PKK’lıları getirecekler’, ‘Çalışanları işten atacaklar’ denildi. Ama bunların doğru olmadığı ortaya çıktı” dediğini yazdı.

Selvi’nin bugünkü yazısının ilgili bölümü şu şekilde:“İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimlerini yüzde 54.21’le kazanmıştı. İmamoğlu aynı oranı koruyor. İmamoğlu için yurtdışında anket yapılsa herhalde daha yüksek çıkar.

Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın grafiği yükseliyor. Mansur Yavaş seçimleri yüzde 50.93’le kazanmıştı. CHP’nin yaptırdığı ankette ise Mansur Yavaş yüzde 63.06’yla CHP’li belediyeler arasında ilk sırada yer alıyor. Yavaş’ın polemiğe girmeyen tavrı ve Ankara’nın sorunlarına odaklanması nedeniyle halktaki karşılığı artıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yüzde 58.71 gibi yüksek bir oy oranıyla seçilmişti. Tunç Soyer yükseliş ya da iniş içerisinde değil, oranını koruyor.

Editör: Haber Merkezi