İZ GAZETE- Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur, oğlu Efe Uygur’u (24), belediye şirketi olan Torbalı Personel Özel Güvenlik Gıda İnşaat Temizlik Şirketi’ne (TORBEL) Genel Müdür Yardımcısı olarak atadı. Uygur’un bu kararı ise tepkilere neden oldu.

KILIÇDAROĞLU ‘KAPININ ÖNÜNE KOYUN’ DEMİŞTİ!

Geçtiğimiz Cuma günü ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkanları ile kampta buluşmuş ve önemli mesajlar vermişti. Dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, belediyede siyaset yapanların da kapının önüne konulmasını istemişti. İşe alımlarla ilgili de net ifadeler kullanan CHP lideri, “Falan milletvekili telefon etti, onun akrabasıymış, hiç dinlemeyeceksiniz. Genel Başkan olarak söylüyorum, Genel Başkanın akrabası olsa bile hiç dinleyemeyeceksiniz. Liyakat çok önemli… Partizanca atamalardan uzaklaşın. İşi ehline vereceksiniz. Uzun bir Adalet Yürüyüşü yaptık, Mısır’daki sağır sultan duydu yürüyüşümüzü. Adaletle yöneteceksiniz. Belediye çalışanlarının özlük haklarına sahip çıkacaksınız. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacaksınız. Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz ki, size oy vermeyenler bile size saygı duysun” diye konuşmuştu.

KARABURUN’DA DA TEPKİLER YÜKSELMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta ise yine CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, belediyeye ait olan Personel Limited Şirketi’ne kendisini müdür olarak atamış ve kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Gelen tepkiler sonrasında bu kararından geri adım atan Erdoğan, 7 bin 500 TL olan ‘huzur hakkı’nın tamamını eğitime bağışlayacağını duyurmuştu.

Konuyla ilgili kendisine ulaşmaya çalıştığımız Torbalı Belediye Başkanı Uygur, telefon aramalarımıza cevap vermedi.

Editör: Haber Merkezi