CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını anlattığı basın toplantısını, partisinin kırmızı beyaz balonlarla süslenmiş odasında yaptı. Yüksel, TBMM'de 23 Nisan resepsiyonunun şehit haberleri nedeniyle iptal edilmesine tepki göstererek, şöyle konuştu:

“Bugün AKP politikaları nedeniyle günde 8- 10 şehit verir durumdayız. Yoksul halk çocukları, asker, polis şehit oluyor. Türkiye büyük acılar yaşıyor. Ancak 23 Nisan ilk kutlandığı yıllarda 1921 yılında Himaye-i Etfal cemiyeti 23 Nisanlar'da Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan ailelerin çocuklarını sahiplenir, onlara armağan verir, onların acılarını azaltmaya yönelik çalışmalar yapardı. Sonra bu cemiyet, Çocuk Esirme Kurumu'na dönüştürüldü. Cumhurbaşkanı, Türkiye'yi rejim değişikliğine zorluyor. Cumhurbaşkanı, fiili başkanlık sistemini uygulamaya sokmuştur. Hükümetin başı ve Bakanlar Kurulu buna sessizce itaat ediyor. Anayasamızda hala geçerli olan parlamenter demokratik sistemdir. Anayasayı çiğneyen bir yönetim anlayışı hakimdir. Cumhurbaşkanı, kaymakamlarla muhtarla toplantı yapıp, 'yasalara mevzuata uymayın' diyor. Bu nedenle 23 Nisan'ın en güçlü şekilde kutlanması gerektiğine inanıyoruz."

Yüksel, İzmir'de CHP'li yerel yönetimlerin 23 Nisan'da bayramı çeşitli etkinliklerle kutlayacağını belirterek, “Bugün yolsuzluklarla, çocuk tacizleriyle, Atamızın ismini stadyumlardan kaldırma ile anılan AKP hükümetine ve Cumhurbaşkanı'nın hukuk tanımaz, Cumhuriyet karşıtlığı kararlarına karşı tarihsel misyonumuzla CHP olarak bu bayramlarımızı en güçlü şekilde kutlamamız gerektiğine inanıyoruz. İzmir'de 30 ilçe başkanlığımız kutlama yapacak. Uçurtma şenlikleri, halk oyunları gösterileri, çocuklara armağan verme, dezavantajlı çocukların yanında olma etkinlikleri yapacağız" dedi.

OYUN PARKURLARI, DANS GÖSTERİLERİ, RESİM YARIŞMALARI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliği Gündoğdu Meydanı'nda saat 14.00'da başlayacak. Belediye meydana oyun parkuru kuracak. Rahmetli Barış Manço'nun 'Adam Olacak Çocuk' adlı yarışmasını oğlu Doğukan Manço çocuklarla yapacak. Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam Parkı'nı çocukların ücretsiz gezmelerini sağlayacak. Karşıyaka Belediyesi 23 Nisan gecesi büyük bir kutlama yapacak. Bornova Belediyesi kortej yürüyüşü ve halk oyunları şenliği yapacak. Gaziemir, Bayındır ve Bergama belediyeleri uluslararası çocuk şenliği yapacak ve 10 gün sürecek. Urla Belediyesi çocuk korosu ve tiyatro gösterileri yapacak, Bayraklı Belediyesi çocuklar için oyun alanı kuracak, konser ve şölen yapacak. Dikili Belediyesi 'Atatürk ve Çocuk' konulu resim yarışması ile dans etkinliği yapacak. Karabağlar Belediyesi resim sergisi açacak. Tire Belediyesi stadyumda çocuk şenliği, Seferihisar Belediyesi çocuk halk dansları festivali yapacak. Konak belediyesi, 23 Nisan'ı Roman çocuklarıyla birlikte kutlayacak. Mülteci çocuklarıyla Agora Parkı'nda etkinlik düzenleyecek. Parti yöneticileri şehit çocuklarının evlerine hediye götürecek. CHP İzmir İl Başkanlığı, saat 14.00'da Alsancak Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

“TÜRKAN SAYLAN'I EVİNDEN ALMIŞLARDI"
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Ensar Vakfı'nda görevli Muharrem Büyüktürk'ün çocukları taciz ettiği için 508 yıl ceza verildiğini hatırlatarak, Ensar Vakfı'nın ve KAİMDER hakkında sorgulama yapılmamasına tepki gösterdi. Yüksel, “Bütün ülkemizin vicdanını kanatan bu çocuk tecavüzleri ülkenin belki de birçok yerinde yaşanmaya devam ediyor. Bu kaçak yurtlar, kaçak vakıfların açtığı evler ülke geneline yayılmış durumda. ÇYDD tek amacı ülkedeki yoksul kız çocuklarının eğitimi için kurulmuştu. Rahmetli Türkan Saylan'ı gece yarısı evine basarak Ergenekon Davası'ndan yargılamaya çalışmışlardı. Belki de Türkan Saylan'ın yaşamını yitirmesini hızlandıran bir olay olmuştu" dedi.

“ERGENEKON'DA SAHTE DELİL YARATANLAR HAKKINDA ADVA AÇILMALI"
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Ergenekon Davası'nda delillerinin sahte ve uydurulmuş olduğunun mahkeme tarafından tespit edildiğini ve davanın esastan kapandığını vurgulayarak, “Bu dava nedeniyle aileler dağıldı, insanlar işlerinden oldu belki çocukları okullarını bıraktı. İtibarlarından oldular hatta bu dava sürecinde ölümler de yaşandı. Bu kumpası kuranlar kimlerdir? Bu dava yeni bir dava olarak açılmalıdır. O kumpası kuran ve bu delilleri uyduranlar, bağımsız yargı önüne çıkarılmalıdır. Sanık sandalyesinden tanık sandalyesine çıkarılan Osman Yıldırım gizli tanık haklarından yararlanmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır" dedi.

Editör: Haber Merkezi