Belediyelerin dar gelirli öğrenciler için açtığı lise ve üniversiteye hazırlık kurslarının OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kapatılma kararı, İzmir'de yedi ilçede dershane hizmeti veren CHP'li belediyeleri harekete geçirdi. Milletvekillerinin de katılımıyla yapılan zirvede KHK'nın kaldırılması için soru önergesi verilmesi, belediye başkanlarının bilgilendirme amaçlı velilere mektup yazması ve karar konusunda esnek davranması için İzmir Valisi'nden destek isteme kararları çıktı.

İzmir'de dar gelirli öğrenciler için belediyelerin açtığı lise ve üniversiteye hazırlık kurslarını kapsayan dershanelerin KHK ile kapatılması üzerine CHP zirve düzenledi. Bornova, Karşıyaka, Gaziemir, Karabağlar, Çiğli ve Buca belediye başkanları ile CHP Genel Bekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Ali Yiğit, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Parti Meclisi üyeleri ve il yöneticilerinin katılımıyla CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basına kapalı toplantıda AKP'li belediyelerin bu KHK'yı uygulamadığı dershane hizmetine devam ettiği dile getirilirken kaymakamların CHP'li belediye başkanlarına yazı göndererek KHK'yı uygulamaları istendiği ifade edildi.

Toplantıda alınan kararlarla CHP'li belediye başkanlarının çocuklarını ücretsiz dershaneye gönderen velilere bilgilendirme mektubu yazacak, milletvekillerini karardan geri dönülmesi için soru önergesi verecek. CHP hükümeti KHK konusunda geri adım attıramazsa yeni bir yol haritası hazırlayacak.

Editör: Haber Merkezi