ÇEVKO Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla, Atık Yönetimi Müdürü Eyüp Yılmaz, İzmir Atık Yönetim Uzmanı Mehmet Şentürk, ÇEVKO Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Özcanlı Uslu, Muzaffer Pınarbaşı Cam Şişe Geri Dönüşüm Genel Müdürü Ergin Erdinç, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi, çevreye duyarlılığı ve özellikle restoran ve kafelerin önlerine cam atıkların atılması için konteyner ve kutu konulmasına öncülük ettiği için teşekkür ziyaretinde bulundular, plaket sundular.

ÇEVKO Genel Müdürü Atilla, cam atık toplamanın ve ayıklamanın çok zor olduğunu belirterek, “Ekonomik değeri de az olduğu için hiçbir geri dönüşüm firması cam atıkları toplamayı birinci görev saymıyor. Önce plastik, metal ve kağıtı topluyor, ardından camları. Bu nedenle biz  cam atıkların toplanması için çalışıyoruz ve bu konuda Güzelbahçe Belediyesi örnek olduğu için plaketle ödüllendirmek istedik” dedi.

ÇEVKO Yetkililerine teşekkür eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Çevreye karşı duyarlı olan hemşerilerimizin, ev ve işyerlerinden ekonomik değeri olan geri dönüşümlü karton, kağıt, plastik ve cam atıkların düzenli toplanması için çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığımız işbirliğinin meyvelerini alıyoruz. Bu nedenle çevreye duyarlı halkımıza bu nedenle teşekkür ediyorum” dedi.

Güzelbahçe’de daha önce bazı cadde, bulvar ve kavşaklara konulan cam ambalaj atık kumbaralarına ek olarak ÇEVKO ile yapılan işbirliği sonucunda İzmir’de ilk kez ilçedeki 30 restorana 42 adet  büyük konteyner konulurken, 18 adet de tekerlekli kutu dağıtıldı.

 

Editör: Haber Merkezi