Çeşme Belediyesi tarafından 40 yıl aradan sonra ilk kez geçtiğimiz yıl hasadı yapılan Çeşme’den Sakız damlıyor projesi 2 yaşında! 200 yıllık Sakız ağaçlarından elde edilen damla sakızını ekonomiye kazandırmak amacıyla “Hasada Hazırlık Töreni” gerçekleştirildi.

 

Alaçatı Sakızlar Mevkii’nde gerçekleştirilen törene Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Çeşme Ziraat Odası Başkanı Süleyman Özer, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ege Orman Vakfı ile protokol imzalandı

Törende konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, geçtiğimiz yıl 17000 bin olan sakız ağaçlarının bugün 20000 bin adete çıktığının müjdesini vererek; “Ege Orman Vakfı ile Sakız ağaçlandırma alanlarını arttırmak, verimli sakız fidanları yetiştirmek için bir protokol imzalıyoruz. Çeşmemizin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacak sakız ağaçlarının yetiştirilmesi için alanlar tahsis edeceğiz. Ege Orman Vakfı da beş yıl boyunca ağaçlarımızın bakımını üstlenecek” dedi.

 

“Komşu korkuya kapıldı”

Çeşme’de 40 yıl aradan sonra ilk kez yapılan sakız üretiminin Yunanistan’da yankı yarattığına vurgu yapan Başkan Oran, şunları söyledi: “Dünyada çok kısıtlı bir bölgede yetişen, sağlıktan kozmetiğe bir çok alanda kullanılan, insan sağlığı için öneminin yanı sıra ekonomik girdisi de çok güçlü olan sakız ağaçlarımıza yönelik başlattığımız bu girişimlerin yunan basınında yarattığı yankıyı gördüğümüzde doğru yolda olduğumuzu görüyoruz.”
 

“10 yıl mahsül verecek!”

Sakız ağaçlarının yarınlara dair bir proje olduğunu dile getiren Başkan Oran

“Bizlerin bugün diktiği ağaçlar, 10 yıl sonra mahsül verecek, gençlerimize, gelecek kuşaklara, ürün verecek. Yarınlarımız adına attığımız bu çok değerli adımda katkı sağlayan Ege Orman Vakfımıza, değerli bağışçılara, toprağa alın terini döken emekçilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Başkan Oran, Gençlerimiz için, yarınlarımız için çalışmaya devam edeceğiz diyerek sakız hasadına ilk çiziği attı.

Editör: Haber Merkezi