Çeşme Çevre Platformu, Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı'nın mal varlığına konu olmuş 21 adet arsanın satışına tepki gösterdi.

‘HATIRASININ KATİLİ OLACAĞINI BİLMİYORDU’

Açıklamada, “Çeşme’de Merhum Doktor Binbaşı Halis Temel’in yaşam boyu olağan üstü çabalarla topladığı ve koruduğu 21 parsel ’den oluşan deniz kıyısı bu muhteşem doğa, üç kuruş için kurban edilmemeli. Üstelik Halis Temel adını taşıyan vakıf burayı koruma amacı ile yine Halis Temel tarafından kurulmuştu. Halis Temel bu vakfı kurarken bu vakfın kendi hatırasının katili olacağını bilmiyordu” ifadeleri yer aldı.

‘VASİYETİNİ BİR KENARA ATIYOR’

Yapılan açıklamada, “Bu vakıf, 21 arsadan oluşan bölgeyi 265 milyon 365 bin TL rayiç bedeliyle satışa çıkardı. Arsalar satılırsa bunu satan vakfa büyük bir para da gelmiyor, zira vakıf senedinde sadece ana sermayeden gelecek kar payları, çeşitli vakıf ve kurumlara dağıtılacak. Yani buranın satışı hiç kimseye faydası olmayan ama o bölgedeki doğayı denizi tahrip edecek, betonlaşmaya yol açacak bir girişim. Burayı satın alanlar hemen inşaata başlayıp rahmetli Halis Temel’in temel amacına, yani doğayı koruma amacına karşı bir işlem başlatacaklar. Halis Temel isimli vakıf, sırf iki-üç kuruş gelecek diye kendi kurucusunun vasiyetini bir kenara atıyor ve doğayı tahrip edecek bu satışı düzenliyor” ifadeleri kullanıldı.

‘BU İHALE İPTAL EDİLMELİDİR’

“Biz Çeşme Çevre Platformu olarak muhteşem bir doğaya sahip olan bir bölgenin satışına karşıyız. Alıcıları da uyarıyoruz, burada yapacağınız her türlü betonlaşmaya karşı çıkacağız, çevreyi tahrip etmenize karşı hukuk çerçevesinde sürekli karşınızda olacağız, burayı satın almayın, burayı satan vakfın ihalesine girmeyin, bu bölgeden kar edemeyeceksiniz. Çeşme Belediyesi’nin iptal çağrısına tamamen katılıyoruz. Bu ihale iptal edilmelidir” ifadeleri yer aldı.

BELEDİYE YASAL İŞLEM BAŞLATTI

Çeşme Belediyesi, Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı'nın mal varlığına konu olmuş 21 adet arsanın satışına itiraz ederek yasal işlem başlattığını açıkladı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Çeşme'mizin, doğal zenginliklerini korumak, gelecek kuşaklara sürdürülebilir bir yaşam alanı bırakmak adına 1. derece doğal sit alanı kapsamındaki, söz konusu arsaların özenle korunması ve özel mülkiyete konu edilmemesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi