Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki palmiye ağaçlarını korumak ve kurtarmak amacıyla kırmızı palmiye böceği ile mücadele için harekete geçti. Ekipler, palmiyelere zarar veren, çürüme ve kötü kokuya neden olan bu böcekle mücadele için ağaç gövdelerine ilaçlama yapmaya başladı.

Periyodik olarak temizlikleri yapılan ağaçların sonbaharda budamaları gerçekleştiriliyor. Kesilen ağaçların yerine ise yenileri tekniğine uygun olarak dikiliyor. Sağlıklı ağaçların korunması için de çalışma yapılıyor. Çeşme Belediyesi ekipleri, kamu alanlarındaki ve belediye parklarındaki ağaçlarla birlikte, yol üzerlerinde yer alan sağlıklı ağaçları da korumak için belirli periyotlarda ilaçlıyor.

Önceden tespit edilen bölgelere ve talep eden vatandaşlara ücretsiz dağıtılan, aynı türün üyeleri arasındaki sosyal ilişkileri düzenleyen kimyasal madde içeren "feromen tuzaklar" da ilçede çeşitli bölgelere yerleştiriliyor. Ardından bu tuzakların üç aylık bakım ve takipleri de yapılıyor. Ekim ayının başından bu yana Çeşme genelinde 200'ün üzerinde feromen tuzak kuruldu ve kurulmaya devam ettiği belirtildi.

Kurumuş ağaçlar ise ekipler tarafından kesilip, toprağa gömülüyor. Ağaçlar gömülmeden önce üzerine kireç dökülerek toprakla kapatılıyor.

Kırmızı palmiye böceği ile mücadele için destek almak isteyen vatandaşların "0 232 712 24 85" numaralı telefondan Çeşme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ulaşabileceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi