Alaçatı'da 15 Eylül'de, ertesi gün de Çeşme'de yapılan düşman işgalinden kurtuluşun yıldönümü kutlamaları, gündüz saatlerindeki resmi tören ardından akşam Çeşme Amfitiyatro'daki Funda Arar ve Grup 27 konseriyle yerini eğlenceye bıraktı. Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç ve eşi Semra Dalgıç'ın dışında kente yeni atanan Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova'nın eşi ve 2 çocuğuyla birlikte geldiği konseri; Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan'ın da aralarında bulunduğu 5 bin kişi izledi.

Konserde ilk olarak 'Gripin' grubuyla birlikte yaptıkları 'Muhtemel Aşk İçin' adlı şarkı patlama yapan 'Grup 27' sahne aldı. Modern rock ile Klasik Türk Müziği ezgilerini birleştiren etnik Rock Grubu olarak kurulan grup, ismini ise 27 yaşında hayatlarını kaybeden Jimi Hendrix, Jim Morrisson, Janis Joplin ve Kurt Kobain gibi ünlü isimlerin anısına '27' olarak belirledi. Okan Şarlı'nın basgitar çaldığı ve solistliğini yaptığı Grup 27'de, Murat Arıkan gitar, Saddler Samayoa ise davul çalarak, Çeşme Amfitiyatro'yu dolduran 5 bin kişiye eğlenceli bir gece geçirtti.

TARIK AKAN ANILDI

Grup 27, Türk Sineması'nın unutulmaz ismi Tarik Akan anısına, sahne ışıklarını söndürerek, binlerce kişinin cep telefonları ışığında, 'Fesuphanallah' şarkısını söyledi.

FUNDA ARAR'DAN KONSER

Konserin ikinci bölümünde ise 'Altın Kelebek' ve 'Türkiye Video Müzik Ödülü' dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazanan Funda Arar, sahne aldı. Binlerce kişinin şarkılarına eşlik ettiği dev koroyla Çeşme'nin kurtuluş sevincini doruğa taşıdı. Gece boyunca 'Gamsız', 'Yak Gel', 'Ömrüme Yetiş', 'Adını Sen Koy', 'Arap Saçı', 'Ateş Düştüğü Yeri Yakar' ve 'Kaç Kadeh Kırıldı' gibi çok sevilen şarkılarını binlerce hayranıyla seslendiren Funda Arar'ın, Alaçatı ve Çeşme'nin kurtuluşu sırasında Türk bayrağını çeken Üsteğmen Selahattin Selışık'ı da rahmet ve minnetle andığını söylemesi büyük alkış aldı.

Gecenin geç saatlerine kadar süren konserin sonunda ise havai fişek gösterisi beğeniyle izlendi.

Editör: Haber Merkezi