Guinness Rekorlar Kitabı'na göre Dubai'nin elinde bulunan 303 metrelik rekoru kırmak için bu sabah Çeşme sahilinde hummalı bir çalışma başladı. 21 ilden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 400'ün üzerinde genç, 3777 hamburgeri yerleştirerek 370 metre uzunluğunda dünyanın en uzun hamburgerini oluşturdu. Çeşme Noteri gözleminde ölçülen ve tek tek sayılan hamburgerler, onayının ardından Çeşme sahilinde rekor denemesine tanıklık edenler tarafından kapışıldı. Video kaydı da alınan rekor denemesi, Çeşme Noteri'nin tespit yazısı ile birlikte onay için, dünya rekorlarını tescilleyen tek kurum olan Guiness'e gönderilerek tescillenmesi beklenecek. Dünyanın en uzun hamburgeri rekor denemesi, dron ile havadan da görüntülendi. Rekor denemesine, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de tanıklık etti.

'GUİNESS REKORU DENEMESİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI'
Konuşma yapan Başkan Dalgıç, Çeşme'nin kıpır kıpır olduğunu vurgulayarak, "Geçen hafta başlayan, Turizm Haftası'nın açılması ile devam eden bugün de bir rekor denemesi yaptık. Guiness rekoru denemesi başarıyla sonuçlandı. Çeşme halkı sahile akın ederek rekor denemesini izledi. Önümüzdeki yaz sezonu ile ilgili ciddi umutlarımız var. Tüm olumsuzluklara rağmen pozitif bir düşünce içerisinde iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Rekor denemesine katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Rekor denemesinin öncülüğünü yapan Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Dayıoğlu ise "Önemli olan ne yaptığımızdan ziyade hep birlikte yapmış olmamız. Rekor denemesini öğrencilerimizle birlikte başardığımız için çok büyük bir gurur duyuyoruz. Ayrıca katkılarından dolayı Çeşme Kaymakamımıza ve Çeşme Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi