29 Mart akşamı gerçekleşen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve halkın avukatı olarak tanınan Murat Ergun konuk oldular.

Yüzlerce Çeşmeli’nin ellerinde Türk Bayraklarıyla katıldığı ve vatanseverlerin sık sık İzmir Marşıyla Çiftlikköy sahilini inlettiği gecede vatandaşlara seslenen CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran geceye katılan coşkulu kalabalığın cumhuriyetin ve devrimlerin yılmaz kalesi Çeşme’nin 16 Nisan’da yapılacak tek adam referandumuna cevabını net olarak ortaya koyduğunu belirtti.

16 Nisan akşamı sandıktan Türkiye için hayırlı sonuçlar çıkacağını ifade eden Ekrem Oran; ““Burada olduğu gibi Alaçatı’da, Dalyan’da, Ildır’da, Ilıca’da, Çeşme’nin her sokağında cumhuriyet sevdalılarının vatanına, bayrağına, egemenliğine sahip çıkışına gururla şahitlik ediyorum. 16 Nisan akşamı sandıktan Türkiyemiz için Hayırlı sonuçlar çıkacağına yürekten inanıyorum. Ülkemizin acil sorunlarını bir yana bırakarak ‘Tek Adam’ rejimi için halk oylamasını dayatanlar, Anayasa değişikliğinin elle tutulur bir yanı olmadığı için, söyleyecek sözleri olmadığı için ‘Hayır’ diyenlere hakaretler yağdırıyorlar. Bizimse söyleyecek çok şeyimiz var. Bizler, çocuklarımızın aydınlık geleceği için, ne idüğü belirsiz vakıf yurtlarında çocuklarımız tacize uğramasın diye Hayır diyoruz. Kadınlarımızın kıyafetinden, kahkahasından rahatsız olanlar kaç çocuk doğuracağına karışanlar yakamızdan düşsün diye, analarımız, eşlerimiz, kızlarımız okusunlar, özgürce yaşasınlar diye Hayır diyoruz. Yargıyı ayakbağı görenlere, Cumhuriyete ‘90 yıllık reklam arası’ diyenlere, egemenliğimizi tek adama teslim etmek isteyenlere Hayır diyoruz. Cumhuriyetin tüm kazanımlarını üç kuruşa satıp, ekonomiyi perişan edenlere, paralel yapıya ne istedilerse verenlere, terör örgütleriyle masaya oturup, milleti birbirine düşürmeye çalışanlara Hayır diyoruz. Göreceksiniz halkımız, bağımsızlığına, egemenliğine, cumhuriyetine sahip çıkacak.17 Nisan sabahı, çok hayırlı yeni bir döneme uyanacağız.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı da yaptığı konuşmada, “Işığınız, Çeşme’den İzmir’e, İzmir’den Türkiye’ye aydınlık saçıyor. İyi ki varsınız. Usta şair Nazım Hikmet, ‘Onlar ümidin düşmanıdır sevgilim’ demişti. Bugünkü Türkiye’nin fotoğrafını, o güzel şiirinde çok güzel söylemişti. ‘Onlar, sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman, vatan ki bu insanların evidir, onlar vatana düşman’. Aslında sadece bu kadar söylesek, bugünün fotoğrafını net bir şekilde ortaya koymuş oluruz. Bizleri birbirimize düşman etmek isteyen, kinden, nefretten, kandan, öfkeden, gerginlikten beslenenlerin öfkesinden yıldık. Biz, barış, huzur ve insanlık istiyoruz. Bağımsız bir Türkiye, barış içerisinde, huzur içerisinde, kardeşçe yaşanacak bir Türkiye için ‘Hayır’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

Çeşme Arenası konuklarından, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da, referandum süreci yaşanırken Türkiye’nin başının beklenmedik dertlere girmeye devam ettiğini ifade ederek, “Şimdi de Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı’nı tutukladılar. Türkiye’ye, hiç hak etmediği şekilde, dünya çapında, bir terörist devlet uygulaması başladı. Amerika, Türkiye’den Amerika’ya gidecek Türk vatandaşlarına, telefondan büyük elektronik cihaz taşımama yasağı getirdi. Ama bunu getirirken 8 devlet saydı. İçinde bir tek itibarlı devlet yok. Büyük Türkiye’nin, büyük milleti bunu hak ediyor mu? Bir zamanlar Yüzbaşı seviyesinde görüştüğümüz Barzani, Türkiye’ye geldiği zaman sadece hava alanına bayrağını asmakla kalmadılar, Başbakanlık’taki görüşmede de bayrağını koydular. Aynı Barzani İran’a gittiğinde, bayrak yoktu. Türk Milleti’nin İranlılar kadar itibarı yok mu?” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi