"Cumhuriyetçiler Yürüyor" adı verilen meşaleli yürüyüş, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Ali Yiğit'in, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran ve sivil toplum kuruluşlarının temslcilerinin katılımıyla, Musalla Mahallesi'ndeki 16 Eylül Parkı'ndan başladı.

Yol boyunca Onuncu Yıl Marşı, İzmir Marşı gibi başta olmak üzere çeşitli marşlar eşliğinde yapılan yürüyüşe, bazı vatandaşlarda evlerinin balkon ve pencerelerinden bayraklarını sallayıp, alkışlarla destek vermeleri coşkuyu daha da arttırdı.

İnönü Mahallesi, Uzun Sokak ve Çeşme Çarşısı'nın ardından, Çeşme sahilinde devam eden yürüyüş sırasında, sahildeki restoranlarda yemek yiyen vatandaşlardan bazıları da ayağa kalkarak alkışlarla Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. 16 Eylül Mahallesi'ni dolaşan kortej, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek meşaleli yürüyüşü tamamladı. Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 

"BUNDAN DAHA BÜYÜK BAYRAMIMIZ YOK"

Cumhuriyet Meydanı'ndaki coşkulu kalabalığa seslenen bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'nin Cumhuriyet sevincini doya doya yaşadığını vurgulayarak, "Sabah saatlerinden bu yana Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutluyoruz. Bu akşam da, binlerce Çeşmeli, ellerimizde Türk bayrakları ve meşalelerimizle Çeşme sokaklarından sel olup aktık. Bütün Çeşme tek yürek oldu. Cumhuriyet'in kazanımlarının öneminin farkında olan Çeşme halkı, Cumhuriyet'in coşkusunu, gerçekten içinde hissederek Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor. Bundan daha büyük bir bayramımız yok. Herkesin, Cumhuriyet'in getirdiği kazanımlardan yaşamsal olarak, sosyal ve ekonomik hayatında, sokakta duyduğu güveni, bütün Çeşme de, sokaklardan sel olup akarak yaşıyor" dedi.

CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran ise Türkiye'nın en batı noktası Çeşme'de Cumhuriyet ateşi ile hareket ettiklerini belirterek, " Bütün Türkiye'ye Çeşme'den barış ve aydınlık dolu günler diliyoruz. Biz Çeşmeliler, ülkemizde barış istiyoruz, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Aydınlık, demokratik ve laik bir Türkiye istiyoruz" diye konuştu.

Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği "Cumhuriyetçiler Yürüyor" etkinliği, konuşmaların ardından sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi