Çeşme Belediyesi tarafından Martı Uçurtma Kulübü desteğiyle, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan festivale yurt içi ve yurt dışından 32 profesyonel uçurtmacı katılacak. Çeşme Belediyesi de, 2 gün sürecek festivalde bin uçurtma dağıtacak. Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'ne, Fransa'dan 2, Hollanda'dan 2, İtalya'dan 2, İngiltere'den de birisi Türk, 2 profesyonel uçurtmacı katılarak, birbirinden ilginç uçurtmalarıyla Reisdere semalarını renklendirecek. Martı Uçurtma Kulübü'nün destek verdiği festivale, İstanbul, Ankara, Samsun, Mardin, Kütahya ve Denizli'den de 24 profesyonel uçurtmacı katılacak.

Çeşme Belediyesi, 2 gün boyunca mahallelerden ücretsiz otobüs seferleri ile Çeşmelileri Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'ne taşıyarak, bu heyecan ve keyfe ortak olmasını sağlayacak. Festival alanında 2 gün boyunca müzik yayını yapılıp, açılacak olan stantlarda da yöresel yiyecekler ve hediyelik eşyalar satışa sunulacak. Festival kapsamında, 12 Mayıs Cuma günü ise Reisdere Hayriye-Nuri Ertan Ortaokulu'nda, ücretsiz Uçurtma Yapım Atölyesi düzenlenerek, katılımcıların kendi uçurtmalarını yapmaları da sağlanacak. Çeşme'de en son bir uçurtma şenliği 2013 yılında Alaçatı'da gerçekleştirilmiş ve oldukça ilgi çekmişti.

CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 9 Durak 9 Deneyim Projesi'nin bir parçası olan ve ilk kez düzenlenen Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'ne herkesi davet ettiklerini belirterek, "Sadece Çeşme'ye değil, İzmir'den Kuşadası'na kadar geniş bir bölgeye katkı sağladığımız 8. Alaçatı Ot Festivali'nin ardından, şimdi de yine çok ses getireceğine inandığımız Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'ni, 13-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Bu festivalle de, Çeşme'mizin her bir yöresinin güzelliklerini birlikte yaşamak için herkesi Çeşme'ye davet ediyoruz. Çeşme'de 2 gün boyunca, stresten uzak, kardeşçe, omuz omuza, rengarenk uçurtmalarımızı özgürlüğe uçuralım" dedi.

Editör: Haber Merkezi