Çeşme Belediyesi'nin 27-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiği 5'inci Ildırı Kültür Sanat Festivali sona erdi. 5 bin yıllık antik kentin köklü sosyal ve kültürel yaşantısı ile tarihi dokusuna uygun olarak, bölge insanının günümüzdeki değerleri ve sosyal yaşantısının harmanlanarak ziyaretçiler sunulduğu festival bu yıl da büyük ilgi gördü.

Ildırı'da yaşayan seramik sanatçısı Sevim Çınar'ın yönetiminde festival boyunca gerçekleştirilen dört seramik atölyesine 7'den 70'e birçok kişi katıldı. Festivalin ilk günü akşamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası konser verirken, festivalin ikinci günü, Ildırı'da çekimleri süren 'Hayat Sevince Güzel' dizisinin oyuncuları söyleşiye katıldı.

Festivalin final gecesinde ise Sarı Zeybek Dans Akademisi Halk Oyunları ekibi Ege Türküleri eşliğinde bir gösteri gerçekleştirdi. Halk oyunu gösterisinin ardından Bademler Köy Tiyatrosu'nun tek perdelik 'Ada' oyunu sanatseverlerle buluştu. Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği oyuncularının sahnelediği oyun izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'nin denizi, kumu, güneşi, mutfağıyla olduğu kadar tarihiyle de ünlü bir bölge olduğunu söyleyerek "12 İyon medeniyetinin en büyüklerinden birisi olan Erythrai'nin kurulduğu bu coğrafyaya yani kültür ve sanatın iç içe olduğu Ildırı'ya bu festival çok yakıştı. Geleneksel olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ildırı Kültür Sanat Festivali her yıl biraz daha büyüyerek Çeşme'nin ve hatta İzmir'in en önemli festivallerinden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi