CHP'li Bayraklı Belediyesi, Yamanlar Cemevi olarak bilinen Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi’ne tahsis edilmiş olan Can Dost Düğün Salonu'nu yıkmak için sabahın 5'inde harekete geçti. Yıkım araçlarını çok sayıda zabıta ve çevik kuvvet ekibi ile gönderen belediye yönetimi, mahalle halkının tepki vermesine imkan bırakmadan yıkıma başladı.

İLGİLİ HABER: Cemevi duvarları halk tarafından tekrar örüldü

Salon tamamen yıkılırken, salonun içindeki malzemelerin çıkarılmasına da izin verilmedi. İçeride masa, sandalye, klima, projeksiyon gibi binlerce liralık malzeme de yıkımla beraber kullanılamaz hale geldi.

'ALEVİLERE BAKIŞ AÇISININ DIŞA VURUMUDUR'

Yıkımı duyan halk salonun etrafında toplanarak duruma tepki gösterdi. Yıkımla ilgili Evrensel Gazetesi'ne konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Görer, yıkımın Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın Alevi toplumuna bakış açısının bir parçası olduğunu belirterek “AKP gece yarısı kararnamelerle insanları mağdur ederken, CHP'li Bayraklı Belediyesi de sabaha doğru cemevi salonunu yıkarak insanları mağdur ediyor. Bu Alevi toplumuna karşı kinin ve nefretin dışa vurumudur. Bayraklı'nın büyük bir bölümü kaçaktır. Bu kadar çok kaçak yapının olduğu ilçede bir tek oranın mı yıkılması gerekiyor? Üstelik kendi işletmiş olduğu bir çok kaçak yapı da bulunmaktadır, buraların da yıkılması gerekiyor” diye konuştu.

İLGİLİ HABER: Yamanlar Cemevi'nde yıkım başlatıldı

KARABAĞ: PAZARYERİ İÇERİSİNDE KALDIĞI İÇİN YIKILDI

Konuya ilişkin Bayraklı Belediyesi'nden de yazılı bir açıklama geldi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın imzası ile yayınlanan açıklamada, kaçak olduğu iddia edilen düğün salonun yıkımının tamamlandığı ifade edilerek, "Düğün salonu pazar yeri içerisinde kaldığı için yıkıldı. Şimdi o alanda kurulacak pazar tezgahlarını Bayraklı ilçesinde faaliyet gösteren yöre dernekleri de dahil olmak üzere, Alevi derneklerimize eşit bir şekilde tahsisini yapacağız. Burası dernekler için bir gelir kaynağı olacak" denildi.

Öte yandan Bayraklı’da Alevi inanç ve kültürünün yaşatılmasında önemli adımlar atıldığı iddia edilirken, Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki Cemevi projesinin temelinin yeni yılda atılacağı belirtildi.

İLGİLİ HABER: Cemevi duvarları halk tarafından tekrar örüldü

Son olarak 18 Kasım Cuma günü Bayraklı Cemevi'nin duvarları belediye ekipleri tarafından yıkılmış, halk kendi elleriyle duvarları tekrar örerek cemevini yeniden kullanılır hale getirmişti.
Editör: Haber Merkezi