Yarışa Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Uzunada Deniz Komutanı Albay Necati Koray Salar, Ünlü opera sanatçısı Hakan Aysev, Yelken Federasyonu İzmir Temsilcisi Hakan Kütük, sporcular ve antrenörler katıldı.

Yarışa katılan yelken kulüpleri arasında; Çeşme, Karşıyaka, Foça, Solo, Göztepe, İzmir Türk Koleji, Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulüpleri yer aldı. Yelkenciler radial, 4.7 ve optimist sınıflarında yarıştı.

“DENİZE YÜZÜMÜZÜ DÖNDÜĞÜMÜZ SÜRECE ÜLKEMİZ YÜKSELECEK VE GELİŞECEK”

Yelken dostlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyerek tüm katılımcılara teşekkür eden Tuğamiral Ömer Bayram Çetin;  “Denize yüzümüzü döndüğümüz sürece ülkemiz yükselecek ve gelişecek. Sırtımızı döndüğümüz anda da yok olma gibi bir durumla karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

19 ve 20 Mart tarihlerinde planlanan yarışların, ilk günü rüzgâr yetersizliğinden yapılamadı. Yarışların başhekimi Önder Tosun, yarışın başlatılabilmesi için 5 -6 knot hızında rüzgâra gereksinim olduğunu belirtti. 20 Mart günü ise rüzgârın istenilen düzeyde olması halinde 3, 4 yarış yapılabileceğini söyledi. 5.5, 6 knot hızında rüzgâr altında başlayan yarışlar, yarışlar sırasında rüzgârın azalması sonrasında abandone oldu. Yarışın abandone olduğunu açıklamasının ardından, yarışa katılan antrenörlere sertifikalarını Tuğamiral Ömer Bayram Çetin verdi. Çetin, yelken sporuna katkılarından dolayı Kaymakam Demiryürek ve Başkan Uyar’a hediye verdi.

Editör: Haber Merkezi