Mecliste bir konuşma yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Muhalefette olan arkadaşlar, ‘Biz hükümet olarak bu ilçeye bir kaymakamlık yaptık, bir hastane yaptık, bir nüfus müdürlüğü yaptık, bir emniyet müdürlüğü yaptık. Başka bir bina yaptık’ diyebilselerdi. 7 senedir burada tekrarlıyoruz. İktidar sanki cami avlusuna ilçe yapmış. İlçe olarak cami avlusuna bırakılmış çocuk gibiyiz” dedi.

Bayraklı Belediye Meclisi nisan ayı 2. toplantısı, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, meclis üyeleri 2015 faaliyet raporu üzerine görüşlerini aktardı. Son olarak söz olan Başkan Karabağ,  belediyenin kısıtlı imkânları ile ellerinden gelen en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Karabağ, “2009’dan bu yana gece gündüz demeden çalışıyoruz. Belediyenin kurulma çalışmalarını biz yürüttük. İşin bu tarafını da göz ardı etmemek gerekiyor. O süreci geçtik. Onun şikayetinde de değiliz. Ama gönül isterdi ki muhalefetteki arkadaşlar, ‘Biz iktidar olarak da bu ilçeye bir kaymakamlık yaptık, bir hastane yaptık, bir nüfus müdürlüğü yaptık, bir emniyet müdürlüğü yaptık, başka bir bina yaptık’ diyebilselerdi. 7 senedir burada tekrarlıyoruz. Bayraklı ilçesi sanki cami avlusuna ilçe yapılmış. İlçe olarak cami avlusuna bırakılmış çocuk gibiyiz” dedi.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN HALKIN TEVECCÜHÜ  

Bayraklı’nın ilçe olarak kurulduğunda 2007 seçimine göre AK Parti’nin oylarının yüzde 38’lerde, CHP’nin ise yüzde 32 olduğuna dikkat çeken Başkan Karabağ, “Seçimleri sağ olsun halkımızın teveccühü ile yüzde 43.5 civarı bir oyla kazandık. AK Parti yüzde 36’larda oy aldı. 2011’de yapılan seçimlerde CHP yüzde 39 seviyesine çıktı. AK Parti yüzde 41’lere yükseldi. 7 Haziran seçiminde CHP yüzde 40, yüzde 29 AKP aldı. 1 Kasım’da seçim tekrarlandı. CHP yüzde 43, AK Parti yüzde 34 aldı. Bayraklı halkı bizim faaliyet raporunu zaten oylamış arkadaşlar. İstiyorsanız bir seçim daha yapalım, Bayraklı’da faaliyeti görelim o zaman. Bizim için en büyük gösterge halkın teveccühüdür. Tabi ki muhalefetteki arkadaşlar söyleyeceğini söylemiştir. Bu arada benimle birlikte en zor koşullarda çalışan arkadaşlarıma, müdürlerime, işçilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından 2015 faaliyet raporu CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.  

Editör: Haber Merkezi