Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü, Belediye Meclis Üyeleri ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül için Demokrasi Nöbeti'ne katıldı. Sabah erken saatlerde İzmir'den Silivri'ye gelerek nöbete katılan Balçova heyeti, tutuklu gazetecilerin eşleri Dilek Dündar, Aslı Gül ve CHP Milletvekili İlhan Cihaner ile görüştü.

Demokrasiyi güçlendirmek için Silivri’ye geldiklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Can Dündar ve Erdem Gül şahsında cezaevindeki tüm gazeteciler için buradayız. Bir güç oluşturmak zorunda olduğumuzu düşünüyoruz. Güçlü olursak demokrasinin işlerlik kazanacağına inanıyoruz. Türkiye'de artık hiç kimse haber yaptığı için tutuklanmamalı. Umarım bu esaret AYM'nin kararı ile son bulur” diye konuştu.

Umutlarını kaybetmeyeceklerini ifade eden Dilek Dündar, eşi Can Dündar’ın Balçova heyetine yazdığı mektubu iletti. Mektubunda desteklerinden ötürü Balçova Heyeti’ne teşekkür eden Can Dündar, bir Meksika Atasözü’nden alıntı yaparak “Bizi buraya gömmek istediler. Ama bilemediler ki biz birer tohumuz. O tohumlardan güzel bir ülke yeşereceğiz hep birlikte” diye yazdı.

Editör: Haber Merkezi