Balçova'da oturan Dilara Erten, henüz bir yaşında sırtında çıkan tümöre, beş yıl savaş verdi, kanseri yendi. Yüzde 98 özürlü olarak tekerlerli sandalyeye mahkum olan Dilara, yaşadığı zorluklara rağmen yılmadı, eğitimini ailesinin de yardımıyla aksatmayıp Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu İşletme bölümünü kazandı.

Ancak engelli olduğu için okuluna büyük zorluklarla gidip devam edebilen Dilara'nın annesi Ayşe Erten'i kandıran dolandırıcı, onu İzmir'deki üniversiteye naklettireceğini söyleyip 2 bin 500 TL'sini aldı.

İLK MÜJDE YÖK BAŞKANINDAN GELDİ

Dilara ve ailesinin yaşadığı hayal kırıklığının gündeme gelmesi üzerine ilk harekete geçen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, oldu. Hem anne Ayşe Erten hem de Dilara'yla konuşan YÖK Başkanı Saraç, mevzuatlar çerçevesinde çalışma yapılması talimatı verdi. İşlemler sonrasında, Dilara'nın İzmir'de aynı bölümün bulunduğu Dokuz Eylül Üniversitesi ya da Ege Üniversitesi'ne naklinin yapılacağı açıklandı.

BAYKAN ÇALKAYA'DA SAHİP ÇIKTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın talimatıyla il müdürlüğü görevlilerinin de ulaştıkları Dilara için Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da, duyarsız kalmadı. Bu yıl üniversite sınavındaki başarısından sonra Dilara'ya dizüstü bilgisayar hediye eden Mehmet Ali Çalkaya, dolandırıcılık haberinden sonra aileye ulaştı.

Belediyeye davet edilen Dilara ile annesi Ayşe Erten'e, eğitim ve sağlık harcamaları için biriktirilen ancak dolandırıcıya kaptırılan 2 bin 500 TL'yi, Mehmet Ali Çalkaya karşıladı. Dilara'ya yardım etme sözü veren ve bundan sonraki hayatında dikkatli olması uyarında bulunan Mehmet Ali Çalkaya, “Başın sıkıştığı her an beni arayabilirsin" dedi. Jest karşısında duygulanan Dilara Erten de, “Başıma kötü bir olay geldi ama bu olayla iyi insanların da hala var olduğunu gösterdi" dedi. Anne Ayşe Erten'de, iyi insanları gördükçe mutlu olduklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi