GİZEM TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan ikinci meclis oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti.  Dikili’nin tarihsel değeri olan Çandarlı Kalesi’nde gerçekleşen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz önemli mesajlar verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmirlilere verdiği kente 500 yeni otobüs kazandırma sözünü yerine getirdiği için mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederken, Türkiye’de ilk kez yalnızca engelli vatandaşların yararlanabileceği 4 otobüsü de İzmir’e kazandırdıklarını açıkladı. Başkan Kırgöz de yapılan çalışmalarla birlikte Dikili’nin her geçen gün daha da tercih edilen bir kent haline geldiğini ve şu an ilçede su sorunu olmadığını söyledi.  

KIRGÖZ’DEN ZEYBEK, SOYER’DEN ÖVGÜ  

Oturum başlamadan önce Dikili Belediyesi folklor ekibi toplantı alanında sahne aldı. Ekibin gösterisinin ardından Dikili yöresine özgü bir zeybek oyunu olan Kemeraltı ve Koca Arap Zeybeği oynayan Dikili Belediye Başkanı CHP’li Adil Kırgöz büyük alkış aldı. Gösteriye ilişkin konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Olağanüstü bir gösteriydi. Bu güzel meclis toplantımızın ev sahibi Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e teşekkür ediyorum” yorumunu yaptı. 

SOYER BİR SÖZÜNÜ DAHA YERİNE GETİRDİ

Meclisin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmirlilere verdiği sözlerden birini daha yerine getirmenin gururunu yaşadığını söyledi. Başkan Soyer şöyle konuştu: “Öncü kent İzmir olarak ülkemize bir konuda daha öncülük etmenin gurunu yaşıyoruz. Bir yandan raylı sistem projelerimiz yürürken diğer yandan da otobüslerimiz için takviye yapmaya devam ediyoruz. Daha önce ESHOT 67, İZULAŞ’A 16 olmak üzere toplam 83 otobüs almıştık. Geçtiğimiz haftalarda 304 otobüs alımı daha yaptık. Şimdi siparişimize artı 60 otobüs ekledik. Böylece görev süremizin 2 buçuk yılında  toplam 447 otobüsü hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Gururlu ve mutluyum. Daha önce hemşerilerimize kentimize 500 otobüs kazandıracağımızın sözünü vermiştik. Herkes pandemi gibi zor bir süreçten geçerken bizler verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunu yaparken hem İzmirli’nin rahat seyahat etmesini sağlayacağız hem de pandemi döneminde bulaş riskini en aza indireceğiz.”

TÜRKİYE’DE İLK: ENGELLİLERE ÖZEL OTOBÜS

Türkiye’de ilk kez sadece engelli vatandaşlara hizmet edecek 4 otobüsü de kente kazandırdıklarını belirten Başkan Soyer, “Toplu ulaşım olanakları ve imkanlarını artırma hedefiyle çalışırken bir yandan da engelli hemşerilerimizin toplu ulaşımda ciddi sıkıntıları olduğunu gördük. Türkiye’de ilk kez sadece engellilere hizmet edecek 4 otobüsü de İzmir’imize kazandırıyoruz. Her biri 7’şer tekerlek sandalyeli yolcu kapasitesine sahip olacak. Bu otobüslerin ulaşım saatleri engelli derneklerimizle, engelsiz İzmir komisyonumuzla birlikte sağlayacağız. Engelli hemşerilerimiz de yollarda kalmayacak, çok daha fazla sosyalleşecek. Onların yüzlerini güldürebilmek dünyalar kadar değerli. İhtiyaçlar doğrultusunda devamı da gelecek. Şimdiden İzmir’imize hayırlı olsun” diye konuştu.

DİKİLİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA TERCİH EDİLİYOR

Toplantıda konuşan Dikili Belediye Başkanı CHP’li Adil Kırgöz, Dikili ve Çandarlı’nın tarihi, son zamanlarda ilçeyle ilgili yaşanan gelişmeler ve görev süreci boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Başkan Kırgöz, “Dikili bir turizm kenti olmanın yanında tarım ve balıkçılığın da yoğun olarak yapıldığı bir kenttir. Bölgemizde jeotermal enerjiye dayalı ciddi anlamda seracılık yatırımları tesisleri bulunmaktadır. Yine şu an bölgemize önemli bir istihdam sağlayacak bizim de yönetiminde ve ortağı olduğumuz 3 bin dekar üzerine kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor olması da ilçemizin önemini daha da arttırmış olacaktır. Son yıllarda bölgemizde yaşanan gelişmeler Dikili’ye ve bölgeye olan ilgiyi daha da arttırmıştır. Özellikle İstanbul İzmir Otobanının yapılması, Kuzey Ege Otoyolunun yapılması, ilçemiz sınırına yakın Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında yine Çandarlı Limanı’nın yapılıyor olması bölgemizi cazibe merkezi haline getirmiştir. Dikili’ye sınırımız olan Yenikent ve Aşağıkırıklar bölgesinde Batı Anadolu Serbest Bölgesi ilçemize olan nüfus göçünü her geçen gün artırmaktadır. Yağcıbedir halılarının üretim merkezi olması. Kabakum, Salihler, Bahçeli sınırı olan kumsala sahip olması, Gökçeağıl, Nebiler mahallelerimizde Aşıklar Şelalesi’nin bulunması, Merdivenli mahallemizde bir krater gölü olan Karagöl, Deliktaş Mahallesi sırtlarında bulunan Kaya Sunağı ve Zindancık olarak ismi geçen tarihi kalıntıların olması ve Bademli Mahallesinin plajları, koyları ve adaları ile Türkiye’nin Maldivleri olarak isminden söz ettiriyor olması ilçemizi her geçen gün daha da cazip hale getirmektedir. Bu kadar zengin bir coğrafyaya sahip ilçemizi biz de göreve geldiğimiz günden bu yana her platformda layıkıyla anlatmaya, tanıtmaya çalışıyoruz. Her geçen gün ilçemiz daha da tercih edilen bir kent haline geliyor. Esnafımızın lokmasını büyütmeye yüzünü güldürmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. İlçemizde Temiz su iletim hatlarını değiştiriyoruz. Kent içi trafiğini rahatlatmak Kuzey-Güney çevre yollarını açtık. Çiftçimizin üretim yollarını yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Kentimizdeki yeşil alanları arttırma adına hızlı bir şekilde yeni parklar yapıyoruz. Eski parkları yeniliyoruz. Dikili’nin yüzünü değiştirme noktasında yeni ve modern düzenlemeler yapıp yeşili daha da arttırılmış yeni sosyal yaşam alanlarını hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz” açıklamalarında bulundu. 

BAŞKAN SOYER’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Kırgöz konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

'DİKİLİ’DE ŞU AN SU SORUNU YOK'

AKP’li Meclis Üyesi Semih Yalın’ın ilçede su sorunu yaşandığını ifade etmesi üzerine Dikili’de şuan su sorunu olmadığını belirterek tartışmalarına son noktayı koyan Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, “Geçen yıl her türlü imkansızlıklara rağmen Dikili’de çok görkemli bir festival geçirdik. Bu yıl da hem Dikili’de hem de Çandarlı’da bir festival hazırlığımız vardı. Bu pandemi hepimizi alt üst etti, yapamadık. Önümüzdeki günlerde hem Dikili’nin hem de Çandarlı’nın tanıtımı noktasında elimizden geleni yapacağız. Su sorununa gelecek olursak; Son 50 yılın en kurak yılını yaşıyoruz. Çandarlı’da yeraltı sularının düşmesinden dolayı pompalarımız askıda kaldı. Bunun kanalize edilmesi bir hafta aldı ama İBB hemen su deposu hazırladı. Çandarlı’da şu an büyük oranda su sıkıntısı yok. Akşamları 1 ila 2 saat su seviyesinin artırılması sırasında su kesiliyor o kadar. Dikili’de sondaj çalışmalarından dolayı yeraltı suları çekildi. 3 ila 4 gün gibi bir sürede orası da halledildi. Şu anda Dikili’de de su sorunu yok. Önümüzdeki yıllarda gümbür gümbür bir festival yapacak, ilçemizi her yerde tanıtacağız” ifadelerini kullandı. 

'DİKİLİ İLE YOL YÜRÜMEK GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR'

CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu da, “İzmir’in 30 ilçesinin farklı özellikleri ve değerleri var. İzmir’i dünya kenti yapma vizyonu, el ele gönül birliğiyle bütün değerleri ortaya koyarak olacaktır. Dikili hem tarihi bir kent hem de doğal güzellikleri, tarımı ve turizmi ile İzmir’in kalkınmasına katkı sunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Dikili Belediyesi ile bu yolda yürümek gücümüze güç katıyor. Bu birlikteliği devam ettirmek hepimizin geleceği, hayal ettiği dünya kenti İzmir’e ulaşmak açısından da çok değerli” dedi.

Editör: Haber Merkezi