İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye hizmet binalarında temizlik, bakım, ofis, yönetim, denetim hizmetleri gibi 22 ayrı biriminde çalışacak bin 584 sözleşmeli personeli kapsayan hizmet alım ihalesi bugün gerçekleşti. 22 aylık ihalede sadece İZELMAN'dan teklif geldi.

Hizmet alımı ihalesinde mevcut işleri yürüten belediye şirketi İZELMAN 220 milyon 911 bin 177 lira teklif sundu. Toplam 4 firmanın dosya aldığı ihaleyle ilgili kesin sonucun iki hafta içerisinde açıklanması beklenirken, belediye çalışanları bu gelişmelerin ardından bir kez daha taşeronda çalışmaktan kurtuldu. Yıl başı itibariyle başlayacak olan ihalede büyükşehir personeli mevcut iş güvencesi ve mevcut sosyal haklarıyla çalışmaya devam edecek.

DİĞER İHALE 22 KASIM’DA

Büyükşehir işçilerini yakından ilgilendiren diğer ihale ise 22 Kasım'da yapılacak. Bu ihale ise park bahçeler, mezarlıklar, aşevleri, trafik denetleme, sosyal işler, spor, temizlik, katı atık, ulaştırma, huzurevleri, sosyal yaşam kampüsü gibi birimlerindeki çalışacak 4084 kişiyi kapsıyor. Bu işler de şu an belediyenin şirketi İZENERJİ bünyesinde çalışan işçiler tarafından yerine getiriliyor.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi