İzmir Büyükşehir Belediyesi, üretici desteklerine bir yenisini daha ekledi. Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla ziraat odaları ile ortak tarım makineleri parkı oluşturulması için hazırlanan protokol imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye'nin maddi olanaklarını tüm İzmir'e dağıtırken, çok aha az gelişmiş olan tarımın kalkınması için pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, "En az hizmeti neresi aldıysa, en az hangi bölgenin elinden tutulduysa ona ağırlık vermek, onun önünü açmak, onun problemlerini çözmek üzere bir adil yönetim anlayışı sergiliyoruz. Baktık en mağdur olan çiftçi; o zaman 'kırsaldan başlayalım' dedik ve öyle yaptık. Belli oranda başarılı olduk. Ama daha yolun başındayız. Daha yapacak çok işimiz var" dedi.

Sözleşmeli üretim modeli ile süte verdikleri destek sayesinde İzmir'in süt üretiminde açık ara birinci olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Şimdi sütü mamüle dönüştürerek, markalaştırarak, artı katma değer katarak, araştırarak, aklı bilimi kullanarak hem ürün kapasitemizi artırıp hem de kalitemizi, fiyatımızı ve dolayısıyla hayat standardımızı artırmak durumundayız. Küçükbaş hayvan dağıtmaya başladık. Sürülerimiz büyüyor, kuzularımız çoğalıyor. Ama geçen gün bir haber okudum; merkezi hükümetimiz, Tarım Bakanlığımız da çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtacakmış. Biz küçükbaş hayvan dağıtalım, siz de büyükbaş dağıtın. Amaç ne? Hep birlikte çiftçiyi, ülkeyi kalkındırmak. Kim katkı koyuyorsa, kim destek oluyorsa hepimizden Allah razı olsun" dedi.

Tarıma bir çok konuda yaptıkları desteklerine devam ederken ürünlerin pazarlaması ve satışı ile ilgili çalışmalara da ağırlık vereceklerini açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Ürününün değerlendirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. İzmir'de 200'ün üzerinde kooperatif var. Ama aktif olanların sayısı 10 tane değil. Kooperatiflerin mümkünse ilçe düzeyinde örgütlenmesi, üye sayısının fazla olması ve o bölgedeki bütün üretim ile uğraşması gerekir. Ekonomik büyümeyi sağlamak için pazarda söz sahibi olacak bir yapılanmaya gitmek zorundayız. Güçlü olarak gidip satmak daha kolay olacaktır" dedi.

İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı da tarıma ve çiftçiye yaptığı desteklerden dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederek,"Çiftçinin yüzü güldü" dedi. Daha sonra protokol imzalandı.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi