İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 6 bin çalışan adına yetkili Tüm Yerel Sen Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner konu ile ilgili sendika binasında basın açıklaması ile çalışanlara müjdeyi verdi.

2016 Yılında imzalan toplu sözleşme taslağında olmasına rağmen bir adım atılmayınca yetkili sendika tarafından  çeşitli eylemlerle (100 Gün Çadır Eylemi ve 1 günlük iş bırakma eylemi ) seslerini duyurmak isteyen belediye memurları sesini nihayet duyurmaya başardı.

Şube Başkanı Bilal Altıner ocak ayında İtfaiye Dairesi'nde çalışanların, şubat ayında da Eshot Genel Müdürlüğü çalışanlarının yemek hakkına kavuştuğunu  belirterek şimdi de eylem etkinliklerimiz ve görüşmelerimiz neticesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları Konak’ta Belediye ait Ulaşım Kartları binasının bir bölümünün  yemekhaneye  çevrilmesi çalışmalarına  başlatıldığını belirtti. 

Altıner, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik makamından dağıtıma çıkarılan yazı ile çalışanların yemek yardımından faydalanmaları için gerekli yemekhane çalışmalarının ivedilikle başlatılması istenmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi yemekhane çalışmaları ile eşzamanlı olarak ihale çalışmalarına da başlıyor, açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi