Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU'da çalışan yaklaşık 6 bin memuru kapsayan ve yetkili sendika Yerel-Sen 1 No'lu Şube ile Ocak 2016'de imzalanan toplu sözleşmeyle memurlara aylık 878 TL sosyal denge tazminatı ödenmeye başlandı. Sözleşmede ayrıca yemek yardımı maddesinin yeraldığını ancak hayata geçmediğini belirten Tüm Yerel-Sen 1 No'lu Şube üç aydır bu konuda yemek fişi ihalesi konusunda herhangi bir adım atılmadığı için tepki olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önünde 4 Nisan'da çadır kurdu. Her gün memurlara öğle yemeğinde, yönetimin tavranı protestA etmek için yemek dağıtıldı.

Tüm Yerel-Sen 1 No'lu Şube bugün ise farklı bir eylem gerçekleştirdi. Tence, tava çalarak seslerini duyurma eylemi öncesi konuşan Şube Başkanı Hakan Kıran, 4 Nisan pazartesi günü başlattıkları yemek çadırı eyleminin 19. gününe geldiklerini, emeklerinin karşılığını alıncaya kadar da çadırda olacaklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine seslenEn Kıran "Daha ne kadar bekleyeceksiniz? Çıkın bir açıklama yapın. Gözleriniz kör, kulaklarınız sağır mı oldu? İmzaladığınız sözleşmenin arkasında durun. Belediyemizde illa ki her şey yargı yoluyla mı çözülecek? Buradaki emekçilere sözümüz var bizim. Öyle hakkımızı sizin inisiyatifinize de bırakmadık. 27 Ekim 2015 tarihinden buyana yemek yardımıyla ilgili açtığımız davalar da devam ediyor. Gelin artık bu memur emekçilerini küstürmeyin. Yemek yardımını derhal başlatın" dedi.

Bir hafta önce düdüklü eylem yaptıklarını bugün de tencere tava çalarak Konak Meydanı'nın inleteceklerini belirten Kıran, 4 Nisan'dan beri yemek çadırında belediyenin vermediği öğlen yemeğini sendika olarak verdiklerini söyledi. Çadır'da başlattıkları imza kampanyasının İzmirlilerden destek gördüğüne ve binlerce imza topladıklarına dikkat çeken Kıran, "Bu imzaları CHP Genel Merkezi'ne götürüp teslim edeceğiz. Unutmayın ki bizler itfaiye, fen işçileri, İZSU, Eşrefpaşa Hastanesi, Mezarlıklar Müdürlüğü, Zabıta, ESHOT emekçileriyiz. Tüm İzmir'de yaşayan vatandaşlarımıza doğumundan ölümüne kadar hizmet veren belediye emekçileriyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi duy artık sesimizi: Biz bu işyerinde emek veriyorsak, hakkımız olan yemeği de istiyoruz" dedi.

Tüm Yerel-Sen üyesi memurlar eylemde beraberlerinde getirdikleri tencerelere kapakları ile tavalara kaşıkla vurarak eylemi gerçekleştirdi. Ayrıca, bir hafta önceki eylemde kullandıkları düdükleri de çalan memurlar, seslerini Büyükşehir Belediyesi yönetimine duyurmaya çalıştı. Eylem hem renkli görüntüler hemde tencere tava sesleri Konak Meydanı'ndan geçen İzmirlilerin de dikkatini çekti. Memurlar, eylemden sonra bu kez de öğle yemeğinde gevrek yedi.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi