GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi nisan ayı olağan ikinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu’nun yönetiminde gerçekleşti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda önemli kararlar alındı. Öte yandan toplantıda, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile AKP Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe arasında ‘koçlar gibi’ polemiği yaşandı.

FOÇA’YA OTOBÜS HİBESİ

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün dayanıklı taşınır kayıtlarında bulunan bir adet otobüsün Foça Belediye Başkanlığına bedelsiz olarak hibe edilmesi hakkındaki önerge oy birliği ile kabul edildi. Önerge hakkında söz alan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Belediyemizin için ihtiyaçtı. ESHOT Genel Müdürümüze ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

BUCA’YA TEMİZLİK ARACI DEVRİ

Buca Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda; 23 adet çöp kamyonu, 3 adet moloz kamyonu, 2 adet yol süpürme aracının trafik tescil işlemleri yapıldıktan sonra araçların Buca Belediye Başkanlığına devredilmesi hakkındaki önerge oy birliği ile kabul edildi.

Önergeye ilişkin söz alan Buca Belediye Başkanı CHP’li Erhan Kılıç, “Buca’mızın yaklaşık 25 yıllık bir problemi olan temizlik araçlarını ilçemize kazandırmış olduk. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e katkılarından dolayı ve önerimizi hiç düşünmeden kabul etmiş olması ve tüm süre boyunca bize destek olan Genel Sekreterimiz Buğra Gökçe’ye çok teşekkür ediyorum” dedi. 

ESNAFA DESTEK

Koronavirüs salgını nedeniyle etkilenen konut dışı; lokanta, kahvehane, kafe, kafeterya, çay bahçesi, halı saha, düğün salonu, berber, kuaför, güzellik salonu, konaklama mekânları ve eğlence mekânları kategorisindeki abonelerden 2021 yılının ilk üç ayında Evsel Katı Atık Transfer ve Bertaraf Bedellerinin alınmamasına yönelik kararın 2021 yılı sonuna kadar uzatılması hakkındaki önerge komisyonlara gönderildi. Önerge bir sonraki oturumda oylanacak, kabul edilmesi halinde konut dışı kategorisindeki abonelerden evsel katı atık transfer ve bertaraf bedelleri 2021 yıl sonuna kadar alınmayacak. 

‘KOÇLAR GİBİ’ POLEMİĞİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayında gerçekleşen meclis toplantısında AKP Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin Karaburun Belediye Başkanı CHP’li İlkay Girgin Erdoğan’a ilişkin ‘Bir sürü şirketi var, kendisi de şirketin genel müdürü oldu’ sözlerine, nisan ayı birinci oturumunda cevap veren Başkan Erdoğan, AKP’li Boztepe’ye yönelik, “Olmayan şeyleri burada söyleyerek şov yapmayı sever. Bir kadın belediye başkanıyım, ailem var. Kendimi hiçbir zaman bir ya da birden çok şirkete genel müdür atamadım. O herhalde kendi taraflarından biliyor. Ben yasal olarak olmam gereken 2 şirketin hala koçlar gibi genel müdürüyüm. 5 kuruş da almıyorum mana ettiğiniz oysa!” ifadelerini kullanmıştı. Yaşanan tartışma nisan ayı ikinci oturumuna da sıçradı. Konuya ilişkin söz alan AKP’li Boztepe, “Kendisi de söylemiş ben atanmadım demiş, doğrudur. İlk önce iki ya da üç ay ödendi, gündeme gelince de aldığı maaşı başka yerlere bağışladı. Ben bir hanımefendiye ‘koçlar gibi’ bir ataerkil kelimeyi kullanmayı yakıştıramadım” dedi.

DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

AKP, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’na üye önerisi bile yapmazken AKP’li Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin ‘ataerkil kelime’ çıkışı dikkat çekti. Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan’dan yanıt gecikmedi. 

‘ARGO DEĞİLDİR’

AKP’li Boztepe’nin ‘koçlar gibi’ eleştirisine yanıt veren Başkan Erdoğan, “Kadın ya da erkek diye bir ayrıştırma yoktur. Ben hiçbir zaman iki üç maaş almadım. Öyle gösterildiği gibi ne ben defalarca maaş aldım ne de hakkımda açılan dava var. Ben hariç herkes biliyor. Koçlar gibi demek bir argo değildir, bunu bir kadın olarak da kullanmanın hiçbir sakıncası yoktur” diye konuştu.

‘BOYKOT EDİLDİK’

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç da, “Biz bu dönem Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu olarak üçüncü dönemimizi yaşıyoruz. Geçen sene de boykot edilmiştik, bu sene de edildik. İsterdik ki Hüsnü Bey bizimle beraber çalışsın” dedi. Bunun üzerine AKP’li Boztepe, “Beni lütfen kurula ilave edin. Bütün toplantılara katılacağım” dedi.

Editör: Haber Merkezi