GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan birinci meclis oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantının başlangıcında İzmir’de görev yapan kadın belediye başkanlarına plaket takdimi yapıldı. Öte yandan, Seferihisar’da 30 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasına denk gelen su faturalarının İZSU tarafından karşılanması ya da bir yardım kampanyası başlatılarak bölgeye destek olunması için gerekli çalışmaların yapılması hakkındaki önerge tartışma konusu oldu.

KADIN BAŞKANLARA PLAKET

Toplantının başında İzmir’de görev yapan kadın belediye başkanlarına plaket takdimi yapıldı. 1992 – 2009 yılları arasında Seyrek Belediye Başkanlığı yapan Nurgül Uçar, 1994 – 1999 yılları arasında Güzelbahçe Belediye Başkanlığı yapan Hülya Yarbuz, 1999 – 2004 yılları arasında Menderes Değirmendere Belediye Başkanlığı yapan Şükran Akyer, 2014-2019 yılları arasında Konak Belediye Başkanlığı yapan Sema Pekdaş, 2014 – 2019 yılları arasında Urla Belediye Başkanlığı yapan Sibel Uyar ile Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e plaketlerini veren Başkan Soyer, “Bugüne kadar sadece 150 kadın belediye başkanımız olmuş. 91 yılda İzmir’de 13 kadın belediye başkanın görev yaptığını bu sayının çok düşük. Her biriniz bizim için çok değerlisiniz” dedi.

İZSU TARTIŞMASI

Mecliste gündeme gelen; ‘Seferihisar’da 30 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasına denk gelen su faturalarının İZSU tarafından karşılanması ya da bir yardım kampanyası başlatılarak bölgeye destek olunması için gerekli çalışmaların yapılması’ hakkındaki önerge tartışma konusu oldu. Konuyla ilgili söz alan AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Öngörülemeyen felaketten dolayı Seferihisar’da yaşayan bir esnaf mağdur oldu. İZSU birtakım faaliyetlerde bulundu ama esnaf felaket sonrası yapılan temizlik nedeniyle öngörülmeyen bir su faturasıyla karşı karşıya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir kampanya yapamayacağı yönünde bir karar alamayacağını biliyoruz. İZSU burada kaçak dövüşüyor. O bölgede Tsunami nedeniyle mağdur olmuş, su sarfiyatı artmıştır. Buradan yaşanan hadiseyi görmezden gelip, kaç dövüşerek karar verilmesini doğru bulmuyorum” dedi.

‘KAÇAK DÖVÜŞMÜYOR’

AKP’li Hızal’ın eleştirilerine yanıt Başkan Tunç Soyer’den geldi. ‘İZSU kaçak falan dövüşmüyor’ diyen Başkan Soyer, “Sığacık Mahallesi’nde su tüketim verileri incelendiğinde ekim ayından aralık ayına kadar azaldığı gözlemlenmiştir. Bunların azalma nedeni de kurumumuzun afet sonrası başlattığı çalışmalardır. Ben bu vesile ile İZSU’daki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Özellikle Antalya ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni saygı ile anmak lazım. Olağanüstü çalışma ile bu sorunlar çözüldü ve vatandaşlarımızın yaraları sarıldı. Ancak bir daha görüşeceğim, varsa bir eksiklik yerine getirilir” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi