Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Haziran ayı ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Meclis Başkan vekili Sırrı Aydoğan yönetti. Meclis'te üç gergin an yaşandı.

Meclis öncesi Büyükşehir Belediye binası önünde toplu taşımda kullandıkları emekli kartları iptal edilen 30 kişi eylem yaptı. "Pasomu İstiyorum" adıyla bir araya gelen emekliler Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun pasolarını geçersiz ilan ettiğini belirterek pasolarının geri verilmesini talep etti. Meclis'teki ilk gerginlik eylemci dört emeklinin Meclis'e girdi. Ziyaretçi koltuklarında toplantı devam ederken "Pasomu geri istiyorum" yazılı dövizler açtı. Meclis Başkan Vekili Aydoğan, yönetmeliklere aykırı olduğunu indirmelerini istedi. İndirmezlerse de zabıta tarafından çıkarılmaları talimatı verdi. Zabıtaların yanlarına geldiği eylemci emekliler kendileri salonu terk etti.

DOĞAN CHP'LLERİ KIZDIRDI AYDOĞAN "ORUÇLUYUM" DEDİ YANIT VERMEDİ

İkinci gerginlik AKP Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın güncel konularda konuşma yapacağını belirttikten sonra Büyükşehir Belediyesi icraatlarını eleştirmesi üzerine yaşandı. Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin mahkeme tarafından yürütmesinin durdurulduğunu ve belediyenin itirazının reddedildiğini, tramvay projesine karşı 355 kişinin açtığı davaya dikkat çeken Doğan "Katı Atık Projesinde başa dönüldü. Tramvay ve altgeçit projeleri duvara çarptı. Buca'dan otogara bağlanacak yolda kamulaştırmalarda vatandaşlar mahkemelik oldu. Kritik hatalar nedeniyle kent projelerine dava açılıyor. Kocaoğlu her projesini kavga, dövüş, dayatmayla hayata geçiriyor. İzmir 'Ben yaptım oldu'yla idare ediliyor. Masa başında proje üretmek olmaz. Kıyıya yatırım yapılıyor. Acil ihtiyacı olan semtlere de yatırım yapılmalı. Tramvayda 7 kez güzergah değişti "dedi. Bu sözlere hem Başkan Vekili Aydoğan hem de CHP Grubu tepki gösterdi. Gerginlik Aydoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olduğunu, herkesin dava açabileceğini söyledi. Aydoğan "Ramazan ayında olduğumuz ve oruçlu olduğum için sataşmalarınıza yanıt vermiyorum" dedi.

MECLİS'DE "LAN"LI KONUŞMA!

Meclis'te söz alan CHP'li Meclis üyesi Kazım Çam ise İzmir Metrosu'nda İzmirspor istasyonunda sergilenen heykeli kıran kişinin Ak Parti Karabağlar ilçe Teşkilatı üyesi olduğunu söyledi. Bununla ilgili bir belge de gösteren Çam, "AKP Grubu'ndan hiç değilse sanat eserine uzatılan bu elle ilgili bir özür beklerdim. Bu kişi hırsızlık, uyuşturucu, tehtid gibi suçlardan da sabıkalı. AKP bu kişiyle ilgili ne işlem yaptı. Partiden ihraç edildi mi? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik çelenk yırtma, kurşun bırakma gibi eylemleri yapanlar de AKP çıkıyor" dedi.

Çam'a önce Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu tepki gösterdi. Bunun üzerine Çam "Dinlemesini bilin Başkan" diye yanıt verdi. Bunun üzerine AKP'li Meclis üyesi Mehmet Çıplaklı, Çam'a "Sesini yükseltme lan" dedi. Gerginlik büyüyünce Başkan Vekili Sırrı Aydoğan araya girdi. Aydoğan, heykelle ilgili konunun AKP Grubu'nun konusu olmadığını, AKP İl Başkanlığı'nı ilgilendirdiğini söyledi.

İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi