GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan ikinci birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kentte uygulanacak ulaşım tarifesi görüşüldü. Öte yandan Başkan Soyer, önceki oturumların aksine uyumlu bir meclis toplantısı olduğu için meclis üyelerine teşekkür etti. 

BİRLİK POZU

Toplantının sonunda meclisteki 4 siyasi partinin grup başkanvekilleri ve grup sözcüleri birlik pozu vererek fotoğraf çekildi. 

29 EKİM’DE ULAŞIM YA ÜCRETSİZ YA 1 KURUŞ OLACAK

Mecliste alınan karara göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesindeki toplu ulaşım araçları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhurbaşkanlığı kararı alınması halinde ücretsiz olacak. Eğer Cumhurbaşkanlığı’ndan ilgili karar çıkmazsa 29 Ekim’de toplu ulaşım ücreti 1 kuruş olacak. Aktarmalar da ücretsiz olacak. Bilet 35 tarifesinde aktarma hakkı uygulanmaksızın her binişten 1 kontör, Kontörlü Ulaşım Kartlarında ise aktarma hakkı uygulanarak 1 kontör şeklinde tarife uygulanacak.

MECLİS ÜYELERİNE ‘UYUM’ TEŞEKKÜRÜ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Soyer meclisin kapanış konuşmasını yaptı. Önceki oturumlardaki gerginliğin aksine uyumlu bir meclis toplantısı yapıldığı için meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin uyumlu ve birlikte çalışma kültürünün gelişerek genişleyerek devam etmesini diliyorum. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz anlayışa teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki uygulamaların demokratik ve Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi