Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan birinci meclis oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapılan toplantıda önemli kararlar alındı. 


Meclis başlangıcında açıklamalarda bulunan Başkan Tunç Soyer, “Bugün itibariyle 13 gündür devam eden yangınlarda sona gelindiğine dair haberler alıyoruz. Hem hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet hem de yakınlarına başsağlığı diliyorum. Evleri yanan, zarara uğrayan üreticilerimize geçmiş olsun diyorum. Ay boyunca yüzümüzü güldüren haberler de olmadı değil. Olimpiyatlarda başarılar göğsümüzü kabarttı. İzmir'den çok sporcu var, onlarla iftihar ediyoruz. İzmir'de büyük yangın çıkmasını önleyen itfaiye ve zabıtalarımıza teşekkür ediyoruz, onlara çok şey borçluyuz. Yangın yerinde görev yapan itfaiyeci kardeşlerimize de canla başla görevlerini yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

TERMİNAL ÜCRETLERİ KOMİSYONDA
Meclis gündeminde yer alan maddede; İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın dilekçesinde daha önce aylık abonelik olarak alınan terminal ücretlerinin 2021 yılı itibariyle günlük olarak alınmasının mağduriyete neden olduğunun belirtildiği ve ağustos ayı itibariyle yeniden alınan terminal ücretleri için indirim talep edildiği belirtildi. Söz konusu mağduriyetin giderilmesi amacıyla 2021 yılı sonuna kadar taksi ücretlerinin günlük 13,00 lira olan tarifesinin 2,50 lira belirlenmesine ilişkin önerge komisyonlara gönderildi.

KATI ORGANİK GÜBRE ÜRETİM TESİSİ
Mecliste gündemindeki önergede; 24 saat esasına dayalı Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisinin kurulması ve Tesisin 10 yıl Süre ile İşletilmesi İşi kapsamında; Bornova ilçesi Işıklar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan mülkiyeti belediyeye ait olan toplam 7 bin 535 m2 alanda, İzmir’in merkez İlçelerinde oluşan bitkisel menşeili park bahçe atıkları, dal-budak atıkları, çim atıkları, pazar yeri ve hal atıkları ile bitkisel atık niteliğinde olan atıklardan ekonomik değer yaratılması ve sürdürülebilir bir yönetim sistemi oluşturulması için 24 saat esasına dayalı Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi'nin kurulmasının planlandığı belirtilirken söz konusu iş için sözleşmenin imzalanması, projelendirilmesi, yapımı, devreye alınması ve tesisin işletmeye alındığı tarihten itibaren 10 yıl süre ile kira karşılığı işlettirilmesi için Başkan Soyer ve belediye encümenine yetki verildi. 

MUĞLA’DAKİ ÜRETİCİYE DESTEK
Toplantıda kabul edilen önergeye göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarıyla mücadele eden Muğla ve yangından zarar gören ilçelerindeki üreticilere, küçük ölçekli üreticilerin faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla 7 bin çuval kuzu büyütme yemi desteği verecek.

YANGINLARLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIM
Meclis’te orman yangınlarıyla mücadele konusunda da önemli bir adım atıldı. Orman köyleri ve kırsal alanlarda yangın konusunda gerekli tedbirlerin alınması için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı. Başkan Soyer, “Bu felaketten bir vazife çıkararak İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak orman köylerimizde gerekli tedbirleri alacak şube müdürlüğü için bilgilendirme yaptık” dedi.

Editör: Haber Merkezi