TUĞÇE KAŞ / İZ GAZETE - Can Radyo'da Gökhan Kafalı'nın sunduğu ‘Ege’nin Gündemi’ programının konuğu, ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç oldu. Gönenç gündeme ve seçimlere dair çok özel açıklamalarda bulundu.

Mehmet Gönenç son dönemlerde Bergama’nın kent içerisindeki yaşadığı sıkıntılardan bahsederek, ”Doğalgazın gelmesi, eskiyen su şebekelerinin değiştirilmesi, elektrik altyapısının yer altına alınması sonucunda yollarda tahribatlar ortaya çıktı. Aynı zamanda tüm ülkedeki inşaat çalışmalarının hız kazanması da kent içerisinde ciddi sorunlar yarattı. Önümüzdeki birkaç yıl boyunca Bergama Belediyesinin en önemli işlerinden birisi de bu olacaktır. Çünkü ciddi anlamda altyapıların yenilenmesi sonucunda, üst yapıların düzenlenmesi gerekecek.”dedi.

“YAPISAL VE KÖKLÜ DEĞİŞİMLER GEREKLİ”

Genel seçim sonrasındaki süreç ve CHP içindeki imza tartışmaları hakkında konuşan Başkan Gönenç ”CHP 95 yıllık bir çınar ve belki de dünyada benzeri çok az olan partilerden birisidir. Türk siyasi yaşamında da ana aktörlerden birisi olarak yoluna devam ediyor. Her partide olduğu gibi bizim partimizde de değişmesi gereken yapısal sorunlar olabilir. Ancak medya ve sokağa baktığımızda, bizim sıkıntılarımızın ve sorunlarımızın kaynağını Cumhuriyet Halk Partisi gibi gösteriliyor. 24 Haziran sonrası süreçte, iktidarı ve onun sorunlarının yerine CHP’yi konuşmaya başladık. İmza hareketliliği konusuna ben de müdahil oldum. Genel başkanlığa odaklı bir değişimin anlam ifade ettiğini düşünmüyorum. Partimizde bazı şeylerin değişmesi gerekiyor ama sıkıştırılmış, sadece koltuk değişikliklerini de gerçekçi bulmuyorum. Diğer yandan da yapısal ve köklü değişimlerin masaya yatırılarak, sağlıklı yol haritası çizilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN ADAYLIĞINA ÖZEL ÇABAM YOK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı konusunda kulislerde isminin geçmesine de değinen Başkan Gönenç, “İzmir’e başkan adayı olma konusunda benim herhangi bir çabam ya da isteğim olmadı. Gündeme gelmesini de son derece normal karşılıyorum. Aziz Kocaoğlu aday olmayacaksa, partinin yönetimi de ikinci bir plan üzerinde çalışmak durumunda. Bunun içinde diğer belediye başkanlarına ve karnelerine bakıp bir araştırma içerisine girecektir. Bu durum sadece bana özgü bir çalışma değildir. Bunun dışında da bir bilgim yok. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı gurur verici ve büyük sorumlulukları olan bir iş. Her şeyden önemlisi önümüzdeki seçimlerde seçilen kişilerin isimlerinden çok sosyal demokratik anlayışının var olup olmayacağıdır.” şeklinde konuştu.

Mehmet Gönenç Bergama Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olup olmayacağını ise 1 hafta 10 gün içerisinde açıklayacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi