İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Toptan Çözüm” ekipleri, muhtarların mahalleleri için yaptığı istekleri tek tek yerine getiriyor. Girdikleri mahallelerde ihtiyaç duyulan tüm fiziki düzenleme ve alt yapı çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp çıkan Toptan Çözüm ekipleri, yaklaşık 3 ay içinde Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı, Balçova, Buca, Bornova, Çiğli, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe ve Konak ilçelerindeki taleplerin yüzde 65’ini yerine getirdi.

İZBETON, İZSU, ESHOT, Fen İşleri, Park Bahçeler ve Trafik Denetleme Şubesi elemanlarından oluşturulan “Toptan Çözüm" ekipleri, 11 ilçenin 386 mahallesinde sathi kaplama, asfalt serimi, sokak parke tamiri, park düzenlemeleri, oyun grupları, okul önüne bariyer, yükseltilmiş yaya geçidi, cami temizliği, branşman ve şebeke yenileme, yağmur suyu hatlarını yenileme ve kanalizasyon çalışmaları yapıyor.

11 İLÇE, 386 MAHALLE

Halen İzmir'in 11 metropol ilçesindeki 386 mahallede çalışan "Büyükşehir Belediyesi Toptan Çözüm" ekipleri, İzbeton, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, İZSU ve ESHOT'tan görevlendirilen uzman personelden oluşuyor.

Toptan Çözüm'ün geçtiğimiz yıl sonundan itibaren yaptığı çalışmaların raporu şöyle:

186.286 ton asfalt (serim, tranşe, yama) imalatı gerçekleştirildi. Parke ve bordür tamirat işlerinde adrese dayalı talepleri karşılamak için 11 ilçede 5 bin 507 adrese gidildi. 55 adet cami temizliği, 1 adet kız Kuran kursu ve 1 adet Cemevi Kültür Merkezi’nin genel temizliği, 21 adet caminin de çevre düzenlemesi ve tadilat işleri yapıldı. Park imalatı, kauçuk zemin kaplama tretuvar, kaldırım ve yol imalatları gerçekleştirildi.

6’şar takım küçük ve orta boy oyun grubu, 30 adet spor aleti, 28 adet bank, 2 adet piknik masası, 4 adet salıncak ve 15 mahallede ağaç budamaları ile ot temizleme işleri yapıldı. 53 farklı adreste de istenilen talepler üzerinde çalışılıyor.

11 ilçenin 3 ilçesinde toplam 2 bin 721 metre yağmur suyu hatları yenileme işi ve 752 metraj atıksu yenileme işi, 2 ilçede 23 bin metre branşman yenileme, 19 bin metre şebeke yenileme işi gerçekleştirildi. Su patlaklarına kalıcı çözümler üretildi. Ayrıca 22 bin 244 bina kolu açma, 791 bin metre kanal temizleme, 190 bin adet ızgara temizliği, 1713 adet yağmur suyu ızgarası yapımı, 28 bin 395 metraj da kırılan ve tahrip olan ızgaraların onarılması işlemlerini tamamladı.

11 ilçeden gelen 164 otobüs ek seferi, durak yenileme, durak bakımı, sefer sayısı sıklaştırılması, güzergâh değişikliği ve sefer saatleri değişikliği gibi talepler karşılandı.

Editör: Haber Merkezi