Yedi ayrı bölgede yüzde 100 uzlaşı anlayışıyla kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de iki ihaleye birden hazırlanıyor. Birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerinin inşaatını tamamlayan ve hak sahiplerine önümüzdeki günlerde teslim etmeyi hedefleyen Büyükşehir, bu Temmuz ve Ağustos aylarında ikinci ve üçüncü etap için kat karşılığı yapım ihalesine çıkıyor. İkinci etabın ihalesi 16 Temmuz’da, üçüncü etabın ihalesi ise 13 Ağustos’ta yapılacak. 

Hak sahipleriyle noter huzurunda kuraları çekilen ikinci etapta 170 konut ve 20 işyeri, üçüncü etapta ise 600 bağımsız birim inşa edilecek. Projenin diğer etapları için de ihale hazırlığı sürüyor. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı 180 bin metrekare büyüklüğündeki Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar halinde devam eden proje tamamlandığında toplamda 3 bin 520 adet konut ile 338 adet işyeri inşa edilmiş olacak.

Diğer bölgelerde de çalışmalar hızlandırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışması yürüttüğü Uzundere’de ikinci etap çalışmaları kapsamında 67 bin metrekarelik inşaat alanındaki 436 konut ve 40 işyeri de 2020 yılının ikinci yarısında hak sahiplerine teslim edilecek. Uzundere'de diğer etaplar için ihale hazırlığı sürüyor. Birinci etap ise tamamlandı.

Gaziemir Aktepe-Emrez mahallelerinde 10 bin konut-işyeri-turizm-ticaret birimi üretilecek. 80 bin metrekarelik inşaat alanına sahip birinci etapta 600 bağımsız birim için ihale hazırlığı devam ediyor. 

Yaklaşık 3 bin 200 kişinin yaşadığı Ege Mahallesi'nde de birinci etapta yaklaşık 300 konutun yer aldığı iki blok ile yaklaşık 728 ofis ve konutun bulunduğu bloğun yapımı için uygulama projesi hizmet alımı ihale çalışmaları sürüyor. 

Bayraklı ve Ballıkuyu dönüşüm alanlarında hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine devam eden Büyükşehir, Çiğli Güzeltepe’de 2020 yılı içinde projeyi tanıtarak hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine başlamayı hedefliyor. 

Editör: Haber Merkezi