GİZEM TABAN/ İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır ESHOT bünyesinde bulunan 9 toplu ulaşım aracını Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yer alan ilçelere hibe etti. Meclis toplantısı öncesi gerçekleşen hibe töreninde anahtarlar belediye başkanlarına teslim edildi. Hibelerin gerçekleştiği ilçeler listesinde İzmir’den de Kemalpaşa, Menderes ve Beydağ da yer aldı. 
 


Kültürpark’ta gerçekleşen törene, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa Özuslu, CHP Grup Başkan Vekili Nilay Kökkılınç, AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de katıldı. Törende, araçların hibe edildiği ilçelerden Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızılbaş, Arapgir Belediyesi’nin temsilen Abdullah Demirel ve Edremit Belediyesi’ni temsilen de Engin Keskin de yerini aldı.

İZMİR’DEN 3 İLÇE 

İzmir’den de Kemalpaşa ile Menderes’e 2’şer adet, Beydağ’a da 1 adet aracın verildiği aktarılırken, teslimatın ilerleye günlerde gerçekleşeceği ifade edildi.

 



DAYANIŞMA VURGUSU

Konuyla ilgili Meclis toplantısının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, “Bizde var olanların değerlendirilerek biraz daha ihtiyacı olanlara verilip onların da işinin görülmesi, bizim Anadolu kültüründe olan dayanışma duygusunun bir tezahürüydü. Hepsine hayırlı yolculuklar dileriz. İBB olarak parti gözetmeksizin bu tür uygulamaları yapmaya amade olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi