İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in eğitimde fırsat eşitliği vizyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. “Arka sıralara” daha hızlı hizmet götürmek için oluşturulan Acil Çözüm Ekibi’nin Karabağlar Abdi İpekçi Mahallesi’ndeki incelemelerinde bölge halkının ilettiği okul talebi için çalışmalar başladı. Proje İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tamamen kendi imkanlarıyla hayata geçirilecek. Okul binasının tamamlanmasıyla bölgede yaşayan çocuklar dağlık araziden geçmek ve uzun mesafe yürümek zorunda kalmayacak.



Tümüyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilk okul
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle imzalanan protokol çerçevesinde yaklaşık 1000 öğrencinin faydalanacağı okul binası 32 derslikli olacak. Çevre dostu ve engelsiz olarak tasarlanacak bina İlkokul ve ortaokul olarak kullanılacak. Okul, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZBETON A.Ş tarafından yapılacak ve İzmir’de tümüyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ilk okul binası olacak.

Çevre dostu ve engelsiz eğitim imkanı
Okulun inşaatı için halk arasında “Eski Çamlık” olarak bilinen bölge seçildi. 14 bin 545 metrekarelik alanda inşa edilecek okul için zemin etüdü tamamlandı, projelendirme çalışmalarının Aralık’ta bitirilmesi öngörülüyor. Yapım ihalesine ise önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde çıkılması planlanıyor.

Orhan Kemal’in adını taşıyacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tüm çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu okul İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin geleceğine attığı en değerli imzalardan biri olacak. Kuracağımız eğitim yuvasının Türk edebiyatının en değerli kalemlerinden Orhan Kemal’in adını taşımasını uygun gördük. İnanıyorum ki bu sıralardan onun kadar aydınlık ve yurtsever nesiller yetişecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi