GİZEM TABAN /İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan ikinci meclis birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye ve şirket çalışanları için toplu konut çalışması başlatacağı ifade edildi. Öte yandan mecliste hayvan hakları ve çalışmaları konusunda da önemli bir adım atıldı. 

'ÇALIŞANLAR İÇİN TOPLU KONUT PROJESİ’

Meclis toplantısında Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İş birliği Merkezi Anonim Şirketine verilen arsa konusu gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin belediye ve şirket çalışanları için toplu konut çalışması başlatacağı belirtildi. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu, Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve Çiğli’de bulunan taşınmazların şirkete aktarımına ve projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP’li Özuslu, “Bu alanda, Ege Şehir Planlaması A.Ş. tarafından toplu konut yapılması için çalışmalar başlatılacaktır. Belediyemiz ile bağlı kuruluş ve şirketlerimizin çalışanları, bir yapı kooperatifi kurarak toplu konut için bizden talepleri oldu. Kooperatif, üye kabulü yaparken herhangi bir konutu olmama -evli ise eşlere ait konuta sahip olmaması- koşulunu koymuş. Dolayısıyla konut sahibi olmayan çalışanlara yönelik kooperatifle mevzuata uygun olarak, bu alanlarda konut üretimini planlıyoruz. Kooperatif, ön kayıt yaparak talepleri toplamaya başlamış ve şu ana kadar Belediyemiz ile bağlı kuruluş ve şirketlerimizin çalışanlarından 550 kişi kooperatife ön kayıt yaptırmış bulunuyor. Yaklaşık olarak 91.332,00 m2 inşaat yapımı mümkün görünmektedir. Bu verilere göre yaklaşık 720 ila 780 adet arasında konut öngörülmektedir" diye konuştu.

Konuyla ilgili madde şöyle: Belediyemizin iştiraki olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketinin 08/01/2021 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan, şirket sermayesinin 36.618.000,00TL’den 23.776.156,00-TL nakdi, 58.223.844,00-TL ayni olmak üzere toplam 82.000.000,00-TL artırılarak 118.618.000,00-TL’ye çıkarılmasına kararı doğrultusunda Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketi içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için, payına düşen (%99,672505'ine tekabül eden) 81.731.454,27-TL’lik tutarın rüçhan hakkının kullanılarak 58.223.844,00-TL’sinin ayni sermaye olarak, 23.507.610,27-TL’sinin nakdi sermaye olarak karşılanabilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Şirketler Komisyonları Raporu.

‘CAN DOSTLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hakları Daire Başkanlığının kurulması ve söz konusu daire başkanlığının çalışma alanlarının yetki ve sorumluluklarını belirleyen yönetmelik taslağı meclis gündemine sunuldu. Önerge incelenmek ve görüşülmek üzere hukuk komisyonuna gönderildi. 

‘HAYVANLARIN DA BAŞKANI OLACAĞIM DEMİŞTİM’

Önergeye ilişkin konuşan Başkan Soyer, “Belediye Başkan adaylığım sırasında da söylemiştim; ben sadece bana oy verenlerin değil flamingoların da hayvanların da başkanı olacağım demiştim. Bu ortak çalışma için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çalışma, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de bu noktadaki hizmet çıtasını yükseltecek bir çalışma olacak. Hem yol haritasını ve aksaklıkları düzenleyecek hem de tüm Türkiye’ye örnek olacak, ilham verecek bir çalışma olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi