İzmir’in her noktasında çağdaş bir altyapı oluşturmak için seferberlik halinde çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlı dönemlerde yaşanan su baskınlarının önüne geçmek amacıyla kentin birçok noktasında yağmur suyu hattı ayrıştırma projesi yürütüyor. Yaşanan bu soruna çözüm getirmek için Karşıyaka ve Karabağlar ilçelerinde yürütülen çalışmalarda büyük aşama kaydedildi. 

Su baskınları önlenecek

Karşıyaka’nın Zübeyde Hanım ve İnönü mahallelerinde yürütülen çalışmalar tamamlandığında aşırı yağışlarda bölgeye yüksek kesimlerden gelen yağmur sularının baskınlara yol açması önlenecek. Proje kapsamında Zübeyde Hanım mahallesinde yaklaşık 5 kilometre, İnönü mahallesinde ise yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ve ızgarası yapılıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı 4 kilometrelik hatta asfaltlama çalışmaları yapıldı. Bölgedeki çalışmaların kasım ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor.   

Karabağlar’ın Kibar, Barış, Günaltay, Selvili ve Ali Fuat Cebesoy mahallerinde ise toplam 7 kilometrelik yağmursuyu şebekesi inşa ediliyor. Çalışmalar kapsamında Günaltay mahallesinin bazı sokaklarında imalatlar tamamlandı. 

Yağmur suyu projesi kapsamında yürütülen tüm çalışmalar İzmir Körfezi’nin temizlenme sürecini hızlandırması açısından da önem taşıyor. 

Editör: Haber Merkezi