İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan birinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda AKP’li meclis üyelerinin Başkan Soyer’in eşi Neptün Soyer ve kardeşi Onur Soyer ile ilgili ima ve iddialarına Başkan Soyer sert çıktı. AKP’lilerin eleştirileri mecliste gerginlik yarattı. 

Meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Soyer, kentte yoğun yağış nedeniyle meydana gelen selle ilgili, “Bugün kötü haberle güne başladık. Menderes’te iki vatandaşımız vefat etti. Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

‘KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRAKMIYORUZ’

AKP Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın Başkan Soyer’in geçtiğimiz günlerde tüm meclis üyelerine gönderdiği mektubu eleştirmesi üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, amaçlarının kimseyi zan altına almak olmadığını belirterek, “Siz iade etseniz de etmeseniz de o yazı hepinize gönderildi. Maalesef Menemen’de olduğu gibi belki yarın başka yerde de olacak birtakım usulsüzlüklerle karşılaşabiliyoruz. Biz mümkün olan en büyük hassasiyeti göstermek mecburiyetindeyiz. Hiçbir arkadaşımızı zan altında bırakmıyoruz. Öyle bir durum olsa Savcılığa bildirir gereğini yaparız. Biz bu yazıyı kimseyi ayırmadan tüm meclis üyelerine gönderdik ve bu konudaki hassasiyetimizi belirttik. Bu kadar” diye konuştu. 

‘KANITLAMAK ŞEREFİNİZDİR’

Mecliste söz alan AKP Grup Sözcüsü Hakan Yıldız’ın, “Gönderdiğiniz mektupta meclis üyelerinin birinci derece akrabaları ihale alamaz yazıyor. Sizin de bu konuda hassasiyet göstermenizi beklerdik. Çünkü eşinizin kooperatif başkanı ve bizzat Halkın Bakkalı’na mal alıyor” açıklamaları ve AKP’li Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin Başkan Soyer’in kardeşi Onur Soyer’in geride kalan süreçte İZTAV başkanı olarak atanması yönündeki göndermeleri üzerine Soyer sert çıktı. Başkan Soyer, “Eşimle, kardeşimle ilgili kendilerine bir menfaat sağladığıma dair bir iddianız varsa bu şeref meselesidir. Bunu kanıtlamak şerefinizdir” dedi.

Editör: Haber Merkezi