İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 129 kişinin yargılandığı Büyükşehir Davası'nın 25'ıncı celsesi, 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya, Başkan Kocaoğlu ile bürokratlar ve avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Cengiz Çoban, Anayasa Mahkemesi Genel Sekreterliği'nin cevap yazısının geldiğini, İstanbul 3. ağır ceza Mahkemesi'nin 2015/53 esas sayalı dosyasının AYM'de yapılan davanın iptal başvurusunun esastan görüşülmeye devam ettiğinin bildirildiğini söyledi. Ata Karataş ve Sedat Sakur'un avukatları Gülen Şerbetmat, müvekkilleri hakkında ihale yasağı kararı verildiğini, davanın uzaması nedeniyle mağdur olduklarını, yasağın kaldırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Zafer Sercan Yetişer, mütalaasında, “Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı beklensin. İhalelerden yasaklama kararı idari bir karar. İdari yargı yolu açıktır. Şayet yasaklama kararı ibraz edilisre ayrıca değerlendirme yapacağız" dedi.

Bazı sanıkların Avukatı Mahmut Yılmaz, “Eğer 5 ay içinde Anayasa Mahkemesi kararı vermezse mahkeme mevcut hukuki yapıya göre devam eder. Biz buna tabi olmasak bile 15 Ocak'ta İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi beklememe kararı verdi ve devam ediyor. Şahsen oradan gelecek kararın hukuki yararının olmadığını, bize sağlayacak şeyin yeniden ifade almak olduğu düşünüyorum. Müvekkillerimiz zaten ifadelerini verdiler. Eksik varsa şimdi tekrarlayabilirler. İlla Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklemeye gerek yok. Yargılamaya devam edilmesini istiyorum. Bilirkişi raporlarıyla bu insanlar masum, bu siyasi bir davadır. Gelecekte daha iyi olacağını düşünmüyorum" dedi.

Aziz Kocaoğlu ve bazı sanıkların Avukatı Ercan Demir ise “Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karar sanıkların hukuki durumunu yakından etkileyecektir. Bu nedenle AYM'nın kararının beklenmesini talep ediyoruz" dedi.

Hakim cengiz Çoban, AYM'nin kararının beklenmesine, Ata Karataş ve Sedat Sakur'un avukatının yasaklama kararını ibraz etmesi durmunda değerlendirilmesine karar verip duruşmayı 19 Nisan'a erteledi.

Büyükşehir Davası 19 Nisan'a ertelendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Adliyesi'nden ayrılırken yaptığı açıklamada "Duruşma, Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklemek üzere 19 Nisan'a ertelendi. Bu süreç böyle uzayıp gidiyor. Biz işimize bakıyoruz. Sabah dünyanın en önemli gelinlik fuarlarından birini açtık. Şimdi gidip oradaki toplantılara katılacağım. İzmir'in kalkınması, sektörün büyümesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.


Bahri KARATAŞİZMİR (DHA)


foto

 

 

Editör: Haber Merkezi