Sosyal belediyecilik konusunda farklı uygulamalarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dayanışma ve paylaşma geleneğinin sürdürülmesi konusunda büyük önem taşıyan “bayram destekleri”ni bu Ramazan Bayramı’nda da sürdürüyor.

Bayram öncesinde İzmir’de yaşayan 25 bin 588 “ihtiyaç sahibi” aileye toplam 5 milyon 117 bin 600 liralık “Bayram yardımı” kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem yaşanacak olası izdihamları hem de yardım yapılan vatandaşların teşhir edilmesini önlemek amacıyla, bayram paralarını yine ailelerin adlarına açılan banka hesaplarına yatırdı. Vatandaşlar, ilk kez bu yıl dağıtılan ve bankamatik kartı görevi gören "Sosyal yardım kartları"yla paralarını daha kolay çekebilecek. Kart şifresini unutanlar, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şubesi'ne başvurabilecek.

İhtiyaç sahibi aileler, http://www.izmir.bel.tr adresinden “Ramazan Bayramı yardımları” bölümünü tıklayıp T.C. kimlik numaralarını girerek yardım sorgulaması yapabilecek. Yardıma muhtaç yaşlılar, engelliler, dar gelirliler ile şehit aileleri ve gazilerin yararlanacağı bu yardımlar, bayram öncesinde kent ekonomisine ciddi bir hareketlilik de getirecek.

Editör: Haber Merkezi