İlk olarak 25 Ekim Salı günü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde Prof. Dr. Ergun Aybars'ın katılımıyla "Cumhuriyet Kazanımları" konulu söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşinin başlama saati 18.00. Kutlamalar kapsamında 26 Ekim Çarşamba günü "Cumhuriyet'in Aydınlığında 1923 - ? " sergisi açılacak.

APİKAM'da saat 18.00'de açılacak olan sergide, döneme ve cumhuriyete ait çeşitli fotoğraflar ve objeler yer alacak. 27 Ekim Perşembe günü Gündoğdu Meydanı'nda "Cumhuriyet" konulu film gösterilecek. Filmin başlama saati 20.00.

28 Ekim Cuma günü İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında "Video Mapping" gösterisi ve Atatürk'ün seslenişi gerçekleştirilecek. Binanın Saat Kulesi’ne bakan yüzünde “Kurtuluşu ve kuruluşu" anlatan görkemli bir video mapping (binanın doğal dokusu üzerinde film, ışık ve ses gösterisi) şovuna hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilere farklı bir bayram heyecanı yaşatacak. Bu gösteri öncesinde, binadaki güçlendirme çalışmalarıyla eşgüdümlü olarak kaldırılmaya başlanan Atatürk ve Türk bayrağı silüetleri yerine, daha sonra yeni bir silüet çalışması yapılacak.

Kutlamalar kapsamında yine 28 Ekim Cuma günü saat 20.30'da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde özel bir konser gerçekleştirilecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" özel konseri düzenlenecek. Konserin biletleri AASSM gişesinden ve http://www.biletinial.com internet sitesinden temin edilebilir. 29 Ekim Cumartesi günü kutlama coşkusu sokaklara taşacak. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak olan "fener alayı" ile Gündoğdu Meydanı'nda kadar yürüyecek olan İzmirler burada Nilüfer ve Feridun Düzağaç konserini izleyecekler.

Editör: Haber Merkezi