Bornova Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sokak hayvanlarının hakettikleri uygun koşullarda yaşamlarını sürdürübilmesi için pek çok projeyi hayata geçiren ve çeşitli önlemler alan Bornova Belediyesi, engelli sokak hayvanları için de harekete geçti. Pınarbaşı’ndaki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, engelleri nedeniyle sokak koşullarında yaşamlarını sürdürmeleri mümkün olmayan hayvanların tedavisini yapan Bornova Belediyesi, şimdi de onlara şefkatli kollarını açacak hayvanseverler arıyor. Görmedikleri ya da eksik bir ayakla yürümeye çalıştıkları için sokak koşullarında karınlarını bile doyuramayacak durumda olan hayvanların sahiplendirilmesi için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Büyükpark’ta stant kurulacak.

Bornova Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri tamamlanmış, yasa gereği sokağa bırakılmaları gereken ancak, tek başlarına yaşamlarını sürdüremeyecek onlarca can dostu Büyükpark’ta yeni sahiplerini bekleyecek. Büyükpark havuz kenarındaki stantlar 12.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak. İsteyen tüm İzmirliler yardıma muhtaç kedi ve köpekleri sahiplenebilecekler.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı duyan bir ilçede yaşamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Bornova’da can dostlarımıza destek olmak için yaptığımız bütün etkinlik ve projeler büyük ilgi görüyor. Engelli kedi ve köpeklerimizi sahiplendireceğimiz bu etkinlikte de vatandaşlarımızın duyarlılıklarını ortaya koyacaklarına inanıyorum. 3 Aralık Pazar günü tüm hayvanseverleri Büyükpark’ta kurulacak stantlarımızı ziyaret etmeye bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi