CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun vefatı sebebiyle Ankara'daki Küba Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. Taziye defterini imzalayan CHP Lideri, Castro'nun Atatürk'ten esinlendiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Fidel Castro'nun resimlerinden oluşan sergiyi gezdi. Büyükelçi Casals, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in hediye ettiği ve Atatürk ile Castro'nun yan yana olduğu Bergama parşömeni üzerindeki resim hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi. Büyükelçi Casals; "Hayatlarında hiç yan yana gelme imkanları olmadı ama düşünceleri ortaktı" diye konuştu.

GÖNENÇ'TEN TAZİYE MESAJI

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, Fidel Castro'nun vefatı sebebiyle Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals'a taziye mesajı gönderdi. Mehmet Gönenç mesajında; "Eşitlikten, özgürlükten, adaletten ve sömürüsüz toplumdan yana olan tüm dünya hakları büyük insan Castro'yu unutmayacak. Yüreklerimizin bir köşesinde bizlerle birlikte yaşayacak. Toplumsal haksızlıklara karşı verilen mücadelede hep aramızda olacak. Onu saygıyla sonsuzluğa uğurlarken size ve tüm Küba halkına en derin taziye dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi