Karabağlar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Bülent Sözüpek, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen meclis oturumunda Hükümetin Varlık Fonu uygulamalarına yönelik sert açıklamalarda bulundu. Dünyadaki benzerlerinin gelir getirdiğini belirttiği Varlık Fonu’nun yeni harcamalar için kaynak olarak kullanılmak istendiğine değinen Sözüpek, “Bu şekilde Türkiye Varlık Fonu herhangi bir gelire sahip olmadığı için gerçekte ‘Borçlanma Fonu’dur” şeklinde konuştu.

DUYUN-U UMUMİYE BENZETMESİ

Varlık Fonu harcamalarının denetlenmeyeceğine de dikkat çeken Sözüpek, şunları söyledi: “Başta kamu bankaları, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, BOTAŞ ve PTT olmak üzere nakit varlığı yüksek kamu kurumlarının fona devredilmesiyle bu kaynakları kullanacak yönetimin harcamaları hiç bir şekilde denetlenmeyecektir. Bu uygulama ‘bütçede birik’ ve ‘bütçede açıklık’ ilkeleriyle uyuşmayan keyfi ve saklı işlemlere kapı açacaktır. Türk Milleti’nin varlığı olan kamu kuruluşlarının varlık fonuna devredilmesi Osmanlı döneminde hızlandırılan Duyun-u Umumiye’ye dönüş demektir.”

MÜJDAT GEZEN’İ UNUTMADI

Sözüpek konuşmasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi saldırısını da unutmadı. Benzer saldırılardan örnekler veren Sözüpek, “Sivas Madımak’ta 1993’te ‘Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak’ sloganlarıyla aydınımızı, yazarımızı, sanatçımızı yakan zihniyet o günden bugüne devam ediyor. Aydına el uzatmayı sürdürüyor. 20 Şubat günü de İstanbul’un göbeğinde Cumhuriyet’in Kalesi Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni ateşe verdi. Piyanoya kelepçe vurduğunuz bugünlerde yobazlar cesaret alıyor ama biz güzel ülkemiz Madımak olmasın diye tiyatro yapmaya, dans etmeye, türkü söylemeye, piyano çalmaya devam ediyoruz. Müjdat Gezen üstadın koca yüreğine de buradan selam gönderiyorum” ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi