Bucalı kadınların sosyal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ve kısa sürede olağanüstü ilgi gören Pırlanta Merkezleri’den biri olan Betontaş Pırlanta Merkezi’ndeki “Masal Anneleri” bölümü gönüllü anneleri ile farklı bir hizmete evsahipliği yapıyor.

Annelerin kendilerine vakit ayırabildikleri, çocukların ise uzmanlar eşliğinde öğretici ve eğlenceli vakit geçirdikleri, ücretsiz geçici bakım hizmeti verilen Pırlanta Merkezleri ilklere imza atmaya devam ediyor. Buca Belediyesi’nin faaliyet gösteren Pırlanta Merkezlerinden biri olan Betontaş Pırlanta Merkezi’nde oluşturulan “Masal Anneleri” bölümü annelik heyecanını yaşayamamış ya da çocuk özlemi çeken kadınları Buca’nın pırlantaları ile buluşturuyor. Betontaş Pırlanta Merkezi’ne kurulan ‘Masal Anneleri’  bölümüne gelen Buca’nın gönüllü anneleri, çocuklar ile bir araya gelerek onlara masallar anlatıyor, birlikte keyifli zaman geçiriyor. Gönüllü annelerinin anlattıkları birbirinden güzel masalları heyecanla dinleyen çocuklar masal annelerine yaptıkları el emeği ürünleri hediye ederek teşekkür ediyor.

Masal Anneleri çocukları, çocuklar onları seviyor

Masal Anneleri bölümü ve Pırlanta Merkezleri için Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile emeği geçenlere teşekkür eden gönüllü annelerden Sibel Ergin, fırsat buldukça Masal Anneleri bölümüne gelerek çocuklarla zaman geçirdiğini söyledi. Çocuklara masal okumaktan, onlarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Ergin, çocuklardan aldığı hediyeyi ömür boyu saklayacağını belirtti.

Masal annelerinden masallar dinlemekten çok keyif aldığını söyleyen Buca’nın pırlantaları da Masal Anneleri’ni çok sevdiğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi