Buca Belediyesi’nde uzun yıllar önemli görevlerde bulunan ve ani vefatı ile geçtiğimiz ay belediye personeli başta olmak üzere kendisini seven herkesi yasa boğan Buca Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdürlüğü Sorumlusu Cemal Yetginer’in adı ölümsüzleştirildi. Yetginer, son görevinden önce Buca Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek adına 2006 yılında roman vatandaşların yoğunlukla yaşadığı Göksu Mahallesi’nde hizmete açtığı Charlie Chaplin Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi'nde önemli görevleri üstlenmişti.

ÖĞRENCİLERİ ARTIK CEMAL HOCALARIYLA TEK YÜREK

Merkezin kuruluşundan geliştirilmesine dek önemli çalışmalar yürüten ve merkezdeki öğrencileri tarafından çok sevilen Yetginer, sonradan tüm sevenleri tarafından anılacağı “Cemal Hoca” lakabıyla Charlie Chaplin öğrencilerinin kalbinde taht kurmuştu. Yetginer’in vefatı üzerine, Buca Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısında Charlie Chaplin Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi'nin adının Cemal Yetginer Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi olarak değiştirilmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.

'ADI AYDINLIK GENÇLERLE YAŞAYACAK' 

Kararın ardından konuşan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Çok değerli kardeşim Cemal’in vefatı bizleri çok derinden etkiledi. Kalbimizdeki sızı henüz çok taze. O güler yüzü ve özverili çalışmalarıyla sadece belediyemizin değil tüm Bucalıların gönlünü fethetmişti. Hayatını, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerine adamıştı. Yarınlarımızın daha aydınlık olması için mücadele etti. Onun adı burada, aydınlık öğrencileriyle birlikte yaşamaya devam edecek” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi